Galbiori pentru iarna

Postat de diaconta in Conserve
3 Iul 2011 | 34663 vizualizari
Galbiori pentru iarna

A venit si randul galbiorilor sa se aseze frumos pe rafturile camarii.Acestea sunt ciupercile care noua ne plac cel mai mult.Din fericire ,se pare ca vremea este tocmai potrivita pentru ca sa avem foarte multi.

Ingrediente

  • 1,500 kg galbiori
  • sare grunjoasa pentru muraturi
  • apa

 

Mod de preparare

De data aceasta am pus o cantitate mai mica,pentru ca inca pretul este foarte "condimentat",dar sa speram ca daca vremea este la fel in continuare,recolta va fi bogata si pretul va mai scadea.

Am ales varianta de pastrare la borcan in saramura,pentru ca ne-au placut mai mult decat cei pastrati la congelator.

Galbiorii se curata si se spala,apoi se taie in bucati mai mici sau mai mari ,dupa preferinta fiecaruia.Se pune o oala cu apa si putina sare sa fiarba,apoi vom opari galbiorii.Se scot si se aseaza in borcanele curate,pregatite in acest sens.

Din cantitatea mentionata au iesit doar trei borcane.

Se fierbe apa cat sa se umple borcanele cu sare grunjoasa pentru muraturi(neaparat sa fie  acest fel de sare).Este nevoie de sare cat sa fie mai sarat decat se poate manca ,dar nici nu trebuie exagerat.Inainte de a-i folosi ,la iarna ii vom pune la desarat.

Gata reteta si borcanele sunt deja in camara.

Pofta buna ...mai la iarna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galbiori pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale de post cu ciuperci

Postat de gaby_d

Sarmale de post cu ciuperci

Cantitatile se pot mari in functie de mancaciosii casei :)). Eu am pus putin mai mult din fiecare. Orezul se spala in  multe ape .Ultima apa n-o aruncam, lasam in vas cat sa cuprinda...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2011, 13:05
la 03.07.2011, 13:17
gospodina noastra
la 03.07.2011, 13:25
Deyu Rocsi doar am "asistat-o" pe mama
la 03.07.2011, 13:31
a tu esti asistenta? superrr
la 03.07.2011, 14:08
ce minunatii ai pus u aici,la iarna vin la tine

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking