Galette cu nectarine si coacaze negre

Postat de bitza in Prajituri
3 Sep 2011 | 3937 vizualizari
Galette cu nectarine si coacaze negre

Si ca sa fie seara completa va servesc si cu desert

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusri
  • 2 lg smantana(20% grasime)
  • 400 g faina (tip 480)
  • 5 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Esenta de vanilie
  •  
  • 500 g nectarine
  • 200 g coacaze negre
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa

Mod de preparare

 

Intr-un bol se pun: untul moale,galbenusurile,smantana,zaharul pudra,un praf de sare si se mixeaza pana la omogenizare. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza treptat in compozitia interioara(intre timp se pun paletele spirala pentru aluat). Trebuie sa obtineti un aluat nelipicios si moale. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune in frigidider.

 Nectarinele spalate se taie felii. Zaharul se pune impreuna cu apa intr-o cratita si se tine pe foc mediu pana se topeste si incepe sa se caramelizeze usor. Se adauga nectarinele si se mai tin pe foc 5 minute,apoi se scot pe o farfurie.

 Aluatul rece se taie in 3 si se intinde fiecare parte in cate o foaie rotunda. Se transfera foaia in tava tapetata cu hartie de copt si in mijloc se aseaza feliile de nectarine si coacazele. Marginile aluatului se intorc peste fructe facand 3-4 cute. La fel se procedeaza si cu celelalte 2 galette. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30-40 minue sau pana se rumenesc. La inceput(7-10 minute focul trebuie sa fie iute,apoi se lasa incet.

Se servesc calde sau reci,pudrate cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galette cu nectarine si coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Savarine din aluat dospit

Postat de merisor67

Savarine din aluat dospit

Punem laptele la incalzit si diluam in el zaharul si drojdia uscata. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc, unde turnam laptele caldut si uleiul. Omogenizam bine totul,...

Citeste continuarea

Desert tarta cu branza dulce si stafide aurii

Postat de RODIMUR

Desert tarta cu branza dulce si stafide aurii

Pentru a face aluatul, se mixează mai întâi zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă. Apoi se adaugă făina, treptat, iar după ce a fost toată...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2011, 22:07
la 03.09.2011, 22:18
noi galete le spunem la faguri
la 03.09.2011, 22:48
Arata excelent!
la 03.09.2011, 23:36
la 04.09.2011, 08:17
Place mult

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking