Galuste cu prune

Postat de Ubulika in Dulciuri
13 Noi 2011 | 3664 vizualizari
Galuste cu prune

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 300g faina
  • 1 ou
  • Sare
  • 500g prune
  • 10 linguri pesmet
  • Zahar tos

Mod de preparare

Spalam prunele, scoatem samburii, le asezam intr-un castron si le presaram cu zahar tos.Intr-o cratita punem pesmetul ,lasam pe foc amestecand continuu pana capata o culoare mai inchisa,punem zaharul si omogenizam.spalam cartofii si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Lasam la fiert pana ce se inmoaie,ii scoatem,ii scurgem de apa,curatam de coaja si ii radem pe razatoarea cu ochiuri mici.Adaugam un ou, sare, faina si amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena.

Luam o lingura din compozitia de cartofi, o punem in palma, in mijloc punem o jumatate de pruna si formam o galusca.
Intr-o cratita punem apa cu sare, si punem galustele cand apa fierbe. Cand galustele incep sa se ridice la suprafata, inseamna ca sunt fierte. Le scoatem pe o farfurie la scurs si le dam prin pesmet cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de gomboti cu prune

Postat de MotanLaOale

Reteta de gomboti cu prune

Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna...

Citeste continuarea

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Postat de MotanLaOale

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2011, 13:52
imi plac tare mult
la 13.11.2011, 13:57
arata bine
la 13.11.2011, 13:57
bune bune
la 13.11.2011, 14:08
sunt atat de bune,as manca oricand
la 13.11.2011, 16:37

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking