Galuste cu prune in sirop de menta

Postat de lia in Dulciuri
14 Aug 2010 | 7144 vizualizari
Galuste cu prune in sirop de menta

Este reteta mea, cu nr 100 pe Bucataras. Nu am pregatit prajituri sau tort, dar m-am gandit sa va servesc cu ceva bun, usor, de sezon si dulce ca voi. Serviti va rog !

Ingrediente

  • 600g cartofi
  • 150g faina
  • 1 lingurita de ulei
  • ½ lingurita nsare
  • 1/2lingurita zahar
  • 25 prune mari
  • 25 cuburi zahar brun(sau alb)
  • 300g pesmet
  • 50g unt
  • Zahar praf
  • Sirop de menta

Mod de preparare

Prunele le spalam ,le scoatem samburii cu atentie fara sa le despicam complet si le lasam la scurs intr-o strecuratoare .

Intr-o tigaie anti-aderenta, punem untul la topit si adaugam pesmetul pe care-l rumenim bine.

Facem un aluat din cartofii fierti, curatati si dati prin masina, cu faina, o lingurita de ulei, sare si zahar. Framantam totul pana optinem un aluat ceva mai moale ca cel de taitei.

In fiecare pruna, in locul samburelui, punem cate un cub de zahar si le asezam pe o tava sau farfurie.

Punem la fiert o oala cu apa in care am pus putina sare(un varf de cutit).

Din aluat, facem un carnat gros de 2-3degete, din care taiem bucatele de 1cm grosime. Acestea se intind cu mana si in fiecare imbracam o pruna. Le rotunjim intre palme; cand sunt gata toate, le fierbem pe rand, depinde cat este de mare oala, eu am fiert de doua ori 8 si o data 9 bucati,in apa clocotita, dar la foc mic, ca sa nu se sparga. Cand se ridica la suprafata sunt gata. Le scoatem cu o lingura cu gauri pentru a se putea scurge de apa si le tavalim prin pesmet. Le punem intr-un bol si le pudram cu zahar.

Se consuma atat calde cat si reci, ca fel principal sau, ca desert se pot servi intregi sau taiate in doua, stropite cu sirop de menta si o frunzulita ca décor ori taiem fiecare galusca in 8 bucatele pe care le stropim cu sirop si frunzulite de menta maruntita.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune in sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu nuci si miere

Postat de mitinita

Clatite cu nuci si miere

Se pun intr-un bol ouale, laptele, apa minerala si se amesteca cu un tel. Se adauga faina, cacao si sarea. Se conecteaza Panini Maker Breville la curent si se pune compozitie cu un polonic...

Citeste continuarea

Desert cu spuma de zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert cu spuma de zmeura

Blatul: Mixam untul cu zaharul, incorporam galbenusurile unul cate unul. Adaugam faina, esenta de vanilie si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma. Acestea le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2010, 17:28
Imi pare rau ca nu pot sa stau cu voi, azi nu am timp, ne auzim dinnou luni. Sper sa va placa galustele mele
Si pentru ca maine este SF.Maria si multi bucatarasi poarta acest nume, va dores tuturor LA MULTI ANI !
la 14.08.2010, 18:03
bravo Lia! Super reteta! La cat mai multe
la 14.08.2010, 18:09
Ce apetisant arata! Bravo Lia! La mai multe!5 furci!
la 14.08.2010, 18:19
la cat mai multe retete delicioase asa cum ne oferi mereu
la 14.08.2010, 18:51
Wow, trebuie neaparat sa incerc ! pana atunci fur una de la tine

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking