Galuste cu struguri

Postat de Corina33 in Dulciuri
16 Sep 2010 | 6120 vizualizari
Galuste cu struguri

Din astea ai tot manca.......parca nu te mai saturi:)

Ingrediente

  • 500 g cartofi, curatati si fierti
  • 3-4 linguri cu gris (cu varf)
  • 2 linguri de faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 500 g struguri mari
  • 125 g pesmet
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri zahar
  • zahar pudra
  • scortisoara macinata

Mod de preparare

Cartofii fierti se zdrobesc cu furculita, apoi se amesteca cu sarea, grisul, faina si oul pana devine un aluat lipicios. 

Strugurii se spala si se sterg cu un prosop. Se pune apa la fiert intr-o cratita mare. Cu mainile pudrate cu faina se formeaza galustele, se pun in mjlocul lor cate un bob de strugure, apoi se pun imediat la fiert.

Cand se ridica la suprafata apei inseamna ca sunt gata. Se scot cu o strecuratoare si se lasa la racit pe un platou. 

Intr-o tigaie se pune la prajit pesmetul in ulei pana capata culoarea bruna, apoi se amesteca cu zaharul si se ia de pe foc. Se tavalesc galustele prin pesmet, se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cozonaci moldovenesti

Postat de RODIMUR

Desert cozonaci moldovenesti

Aluatul Se pune făina în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, se pune drojdia, o ceșcuță de zahăr tos fin și puțin lapte cald. Se amestecă drojdia cu...

Citeste continuarea

Desert bezele

Postat de katty

Desert bezele

Mixam albusurile cu un praf de sare spuma tare, apoi  adaugam cate o lingura de zahar, mixand intruna pana se adauga tot zaharul si bezeaua devine ferma. Adaugam  zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2010, 20:57
Super! Eu am facut candva papanasi cu struguri.
la 16.09.2010, 21:04
Cu struguri nu am mancat niciodata dar cred ca sunt grozav de bune.............
la 16.09.2010, 21:07
Mor dupa galustele cu prune, deci cred ca si cu struguri trebuie sa fie tare bune.
la 16.09.2010, 23:18
super idievrerau si eu macar 2
la 16.09.2010, 23:40
si eu vreau

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking