Galuste cu prune ca la Denta

Postat de babi5 in Dulciuri
29 Aug 2013 | 4240 vizualizari
Galuste cu prune ca la Denta

Asa ca daca am facut un ghiveci vegetal...m-am gandit si la un desert tot vegetal si am purces la facut galuste cu prune, fiindca sunt din belsug. Nu am reteta de la cineva anume, am crescut si imbatrinit cu ea...deci de la mama invatata si la fetele mele data, merge de la mama la fata si tot asa.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • un praf de sare
  • 800 de grame de faina
  • 300 gr zahar
  • 200 gr gris
  • 1 lingurita scortisoara
  • ulei
  • 3 oua
  • prune

Mod de preparare

Prima  data am curatat cartofii si i-am pus la fiert cu putina sare. Cat au fiert cartofii am pus grisul in ulei incins si l-am rumenit. Am adaugat scortisoara, 150 gr zahar si am adaugat apa calduta tot cate un picut, pana grisul se inmoaie bine si-si mareste volumul (trebuie sa ramana asa ca sa putem tavali galustele prin el, nu apos)

Dupa ce cartofii au fiert ii strecuram si-i pasam ca pentru pireu. Apoi dupa ce s-a racit bine incorporam faina si ouale si facem un aluat  maleabil. Rulam aluatul si-l impartim in parti egale, apoi modaelam fiecare bucata. Punem cate o pruna si facem galustele, le modelam cu palmele, rotunde.

Intr-o cratita punem apa cu putina sare si lasam sa clocoteasca, apoi punem galustele. Cand galustele se ridica la suprafata inseamna ca sunt fierte. Le scoatem in apa rece, apoi le strecuram bine si pe urma le tavalim prin gris. Le asezam pe platou si le servim calde sau reci, sunt la fel de apetisante (cel putin pentru mine ) 

Pofta mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune ca la Denta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert la pahar

Postat de mirela0911

Desert la pahar

Mai intai, se prepara crema de vanilie. Intr-o craticioara, se amesteca oul cu Green Sugar, amidonul, apoi laptele. Se omogenizeaza bine si se pune pe foc mic sau pe baie de aburi, amestecand...

Citeste continuarea

Pascute cu branza

Postat de rocsi_1612

Pascute cu branza

Aluatul: Scoateti de seara toate ingredientele la temperatura camerei. Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la dizolvare. Oul il batem spuma impreuna cu galbenusurile si praful de sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2013, 19:45
Imi plac enorm!
la 29.08.2013, 19:48
Bune !
la 29.08.2013, 19:54
Interesant faptul că ai folosit griș în loc de pesmet
la 29.08.2013, 19:56
ce as papa si eu
la 29.08.2013, 20:02

Prunele le pui intregi sau "desamburite" ??

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking