Galuste cu prune ca la Denta

Postat de babi5 in Dulciuri
29 Aug 2013 | 4255 vizualizari
Galuste cu prune ca la Denta

Asa ca daca am facut un ghiveci vegetal...m-am gandit si la un desert tot vegetal si am purces la facut galuste cu prune, fiindca sunt din belsug. Nu am reteta de la cineva anume, am crescut si imbatrinit cu ea...deci de la mama invatata si la fetele mele data, merge de la mama la fata si tot asa.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • un praf de sare
  • 800 de grame de faina
  • 300 gr zahar
  • 200 gr gris
  • 1 lingurita scortisoara
  • ulei
  • 3 oua
  • prune

Mod de preparare

Prima  data am curatat cartofii si i-am pus la fiert cu putina sare. Cat au fiert cartofii am pus grisul in ulei incins si l-am rumenit. Am adaugat scortisoara, 150 gr zahar si am adaugat apa calduta tot cate un picut, pana grisul se inmoaie bine si-si mareste volumul (trebuie sa ramana asa ca sa putem tavali galustele prin el, nu apos)

Dupa ce cartofii au fiert ii strecuram si-i pasam ca pentru pireu. Apoi dupa ce s-a racit bine incorporam faina si ouale si facem un aluat  maleabil. Rulam aluatul si-l impartim in parti egale, apoi modaelam fiecare bucata. Punem cate o pruna si facem galustele, le modelam cu palmele, rotunde.

Intr-o cratita punem apa cu putina sare si lasam sa clocoteasca, apoi punem galustele. Cand galustele se ridica la suprafata inseamna ca sunt fierte. Le scoatem in apa rece, apoi le strecuram bine si pe urma le tavalim prin gris. Le asezam pe platou si le servim calde sau reci, sunt la fel de apetisante (cel putin pentru mine ) 

Pofta mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune ca la Denta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză dulce

Postat de panacris

Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză dulce

Sfecla spălată, necurățată, doar de capete, se taie în felii și se introduce în aparatul de stors fructe/legume și se va obține cca. 50 ml suc de sfeclă. Oul se bate energic...

Citeste continuarea

Nuci umplute

Postat de diaconta

Nuci umplute

Pentru cojile de nuci am mixat ouale cu zaharul,am adaugat apoi cate o lingura de lapte si de ulei,sarea,amoniacul stins cu zeama de lamâie,vanilia si faina. Am adaugat faina pâna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2013, 19:45
Imi plac enorm!
la 29.08.2013, 19:48
Bune !
la 29.08.2013, 19:54
Interesant faptul că ai folosit griș în loc de pesmet
la 29.08.2013, 19:56
ce as papa si eu
la 29.08.2013, 20:02

Prunele le pui intregi sau "desamburite" ??

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking