Galuste din cartofi cu sos de rosii si piept de pui

Postat de timea in Paste
17 Noi 2015 | 6865 vizualizari
Galuste din cartofi cu sos de rosii si piept de pui

Daca v-ati saturat de pastele clasice eu va recomand sa incercati si galustele din cartofi, gatite cu un sos de rosii aromat cu busuioc si cu piept de pui. O mancare rapida si gustoasa pentru pranz sau cina.

Ingrediente

  • 500 g galuste din cartofi (sau gnocchi)
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ardei colorat
  • 3 felii piept de pui ( eu am folosit snitele facute la cuptor)
  • 3-4 catei de usturoi
  • busuioc verde
  • 500 ml suc de rosii
  • o lingurita zahar brun
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Galustele astea mici din cartofi le-am cumparat de la Lidl de la Saptamana Italiana, asta ca sa stiti si voi la ce galuste ma refer.

Se fierb in apa cu sare cca un minut pana se redica la suprafata apei.

Intr-o tigaie adanca (un wok de ex) topim untul si calim in el ceapa si ardeiul tocate marunt.

Adaugam pieptul de pui taiat cubulete (puteti folosi snitel de pui sau piept de pui prajit pe gratar sau intr-o tigaie), apoi turnam sucul de rosii, adaugam o lingurita de zahar brun si lasam sa fiarba aprox 10 minute. Adaugam usturoiul taiat felii si busuiocul tocat marunt, potrivim de sare si piper si lasam sa mai fiarba aprox. 10 minute.

La final adaugam in wok galustele din cartofi si amestecam oprind apoi focul.

Servim mancarea calda presarand deasupra putin busuioc tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste din cartofi cu sos de rosii si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Paste cu branza si kaizer

Postat de rocsi_1612

Paste cu branza si kaizer

Intr-o oala punem mai multa apa cu putina sare si o asezam pe foc. Cand clocoteste dam drumul pastelor si le fierbem circa 12 minute. Cand sunt gata le scurgem si le lasam sa se racoreasca...

Citeste continuarea

Paste cu sos de rosii, baby spanac si leurda (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Paste cu sos de rosii, baby spanac si leurda (de post)

Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste intr-un wok cu 100 ml ulei si putina sare. Se adauga spanacul (spalat si zvantat) si putin piper macinat. Se inabusa 1-2 minute. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2015, 22:29
Asa ceva ar fi pe placul meu
la 17.11.2015, 22:36
bune bune
la 17.11.2015, 22:41
Ma bucur Dia
la 17.11.2015, 22:42
Motan
la 17.11.2015, 23:01
Arata grozav!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking