Tortellini cu branza, conopida si bacon

Postat de panacris in Paste
31 Oct 2015 | 2849 vizualizari
Tortellini cu branza, conopida si bacon

Inițial am pornit de la rețeta tizei mele, de nume: Adriana Pană, voi o cunoașteți mai bine după Id-ul de Bucătăraș: adică Satisfyyourcravings, http://www.bucataras.ro/retete/macaroane-cu-branza-si-conopida-73440.html M-am pliat pe ce ingredient am avut la îndemână ;) A ieșit o minunăție de budincă, tare sățioasă ;)

Ingrediente

  • Tortellini cu brânză 250 g,
  • Conopidă 1 bucată mai micuță cca. 300 g,
  • Frunze de oregano,
  • busuioc,rozmarin uscate sau proaspete,
  • ulei de măsline,
  • cubulețe bacon 250 g,
  • mini mozzarella 250 g,
  • pesmet,
  • ouă 2 bucăți,
  • smântână 3-4 linguri.

Mod de preparare

Conopida se desface buchețele, se spală, apoi se pune la fiert în apă clocotită, împreună cu pastele tortellini, cca. 6 minute. L-am pus la treabă pe Multicoocker-ul Laurențiu Ionel ;). După ce s-au fiert al dente, se scot din apă, se pun într-un vas termorezistent, zdrobindu-se ușor conopida, pentru uniformizare. Bucățelele de bacon se prăjesc ușor, apoi se adaugă peste amestecul de conopidă și paste. Se asezonează de mirodenii, apoi se adaugă mingiuțele de mozzarella. Smântâna se bate cu ouăle și cu puțină apă în care au fiert conopida și pastele, apoi se toarnă peste preparatul nostru, încheindu-se cu un strat mărinimos de pesmet. Se dă la cuptor, în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 g. Simplu și gustos. Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu branza, conopida si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval

Postat de RODIMUR

Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval

Pastele se fierb timp de 15-18 minute (in fapt, conform recomandarilor de pe ambalaj) in multa apa sarata. Intre timp se razuieste cascavalul pe razatoarea mare si se taie sunca presata....

Citeste continuarea

Budinca cu paste, branza si ton

Postat de rocsi_1612

Budinca cu paste, branza si ton

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare si cand clocoteste dam drumul pastelor. Le lasam sa fiarba cam 12 minute, apoi le rasturnam intr-o sita sa se scurga de apa. Branza o mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2015, 16:23
bune
la 31.10.2015, 16:49
la 31.10.2015, 17:01
la 31.10.2015, 17:07
Buna idee,conopida am
la 31.10.2015, 17:18
Tare buneeee!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking