Ingrediente
- Ingrediente pentru galuste:
- - 500 ml iaurt grecesc;
- - 75 grame zahar brun;
- - 150 grame faina de malai;
- - 1/2 lingurita praf de scortisoara;
- - 1/2 lingurita esenta de vanilie.
- Pentru umplutura avem nevoie de:
- - 1 lingurita de unt;
- - 8-10 capsuni de marime medie.
- Pentru sos/ glazura folosim:
- - 200 grame capsuni (sau 6 capsuni mari);
- - 1-2 linguri miere;
- - 1 lingurita praf de ghimbir.
Mod de preparare
1. Intr-o craticioara turnam iaurtul cu zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand continuu.
2. Se adauga treptat malaiul, amestecand sa nu se formeze cocoloase.
3. Se amesteca pana cand malaiul s-a fiert, dupa care se adauga scortisoara si esenta de vanilie.
4. Se lasa putin la racit, timp in care ne ocupam de caspuni.
5. Untul se topeste in tigaie si se adauga capsunii intregi (curatati, spalati si stersi in prelabil) care se dau pentru un minut-doua prin unt.
6. Din malai se formeaza galuste intre palmele umezite cu apa, dupa care se insereaza cate o capsuna si se revine la forma rotunda.
7. Pentru glazura: capsunii se curata, se spala, se sterg si se taie marunt. Se adauga mierea si praful de ghimbir si se amesteca. Pana la servire sosul se pastreaza la frigider.
8. In momentul servirii, deasupra galustelor se pun cate 2-3 linguri din sos (glazura).
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste din malai cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|