Gamboti cu prune

Postat de Bunica in Dulciuri
13 Sep 2010 | 6591 vizualizari
Gamboti cu prune

M-am invrednicit si-am facut gamboti cu pruneeeeee ! Imi plac foarte mult, dar nu ma incumetam sa fac. Si iata....

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 12 prune
  • 4 linguri pesmet
  •  3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinat2-3 linguri faina
  • 1 lingura gris
  • 50g. unt

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert. 

Cat fierb cartofii, se spala prunele, li se scot samburii si se introduce putin zahar in locul samburilor.

Se pregateste pesmetul: se pune intr-o tigaie untul, pesmetul, zaharul si scortisoara si se incalzeste amestecandu-se bine.

Cand cartofii s-au fiert se pregateste din ei un piure in care se adauga faina2 linguri la inceput si grisul. Daca , compozitia nu este suficient de tare se mai adauga faina. Se ia in palma bine fainata cartofi, se turteste si se imbraca pruna. Intre timp se pune o cratita de 3 l cu apa la fiert.  Cand apa clocoteste se pun "gambotinele" la fiert. Sunt gata cand se ridica . Se scot cu o paleta si , asa calde,se tavalesc  prin pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gamboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti cu suc de clementine

Postat de Pungasa_Rogue

Biscuiti cu suc de clementine

Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii, care se adauga treptat. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se...

Citeste continuarea

Desert fursecuri de Craciun portugheze (Broas)

Postat de cristeena20

Desert fursecuri de Craciun portugheze (Broas)

E foarte important sa urmam instructiunile de confectionare, mai ales timpul de coacere, deoarece nu vrem fursecuri prea tari, sau prea arse. Intr-o cratita punem apa, uleiul de masline, sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2010, 16:29
Prima,am venit si cu furculitele.
la 13.09.2010, 16:50
la 13.09.2010, 17:14
Toata lumea face gomboti. Oare sa fac si eu?
la 13.09.2010, 17:16
bune dar eu nu fac... ne trimite mereu d-na administrator dar intr-o buna zi, o sa fac si yo
la 13.09.2010, 17:17

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking