Gamboti cu prune

Postat de Bunica in Dulciuri
13 Sep 2010 | 6613 vizualizari
Gamboti cu prune

M-am invrednicit si-am facut gamboti cu pruneeeeee ! Imi plac foarte mult, dar nu ma incumetam sa fac. Si iata....

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 12 prune
  • 4 linguri pesmet
  •  3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinat2-3 linguri faina
  • 1 lingura gris
  • 50g. unt

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert. 

Cat fierb cartofii, se spala prunele, li se scot samburii si se introduce putin zahar in locul samburilor.

Se pregateste pesmetul: se pune intr-o tigaie untul, pesmetul, zaharul si scortisoara si se incalzeste amestecandu-se bine.

Cand cartofii s-au fiert se pregateste din ei un piure in care se adauga faina2 linguri la inceput si grisul. Daca , compozitia nu este suficient de tare se mai adauga faina. Se ia in palma bine fainata cartofi, se turteste si se imbraca pruna. Intre timp se pune o cratita de 3 l cu apa la fiert.  Cand apa clocoteste se pun "gambotinele" la fiert. Sunt gata cand se ridica . Se scot cu o paleta si , asa calde,se tavalesc  prin pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gamboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinte trandafir, cu branza dulce

Postat de RODIMUR

Desert placinte trandafir, cu branza dulce

Se face un aluat elastic, potrivit de moale, din făină, drojdie, gălbenușuri, zahăr, vanilie, coaja rasă de lămâie, laptele cald și esența de rom. Când toate ingredintele au...

Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata neagra

Postat de medioto59

Tort cu crema de ciocolata neagra

Blatul il facem de azi pe maine ca sa aiba timp sa se raceasca ,sa.l putem taia cat mai bine.Asa procedez eu de obicei dar se poate face si in aceiasi zi. Intr-un bol mixam ouale cu zaharul(pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2010, 16:29
Prima,am venit si cu furculitele.
la 13.09.2010, 16:50
la 13.09.2010, 17:14
Toata lumea face gomboti. Oare sa fac si eu?
la 13.09.2010, 17:16
bune dar eu nu fac... ne trimite mereu d-na administrator dar intr-o buna zi, o sa fac si yo
la 13.09.2010, 17:17

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking