Garnitura cu cus-cus

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
20 Apr 2018 | 7609 vizualizari
Garnitura cu cus-cus

 Am folosit aceasta garnitura de cus-cus langa miel. Impreuna cu legume sotate si salata de cruditati s-au impacat de minune.  Merge bine si ca mancare de post insotita de cruditati sau muraturi.

Ingrediente

  • 500 gr cus-cus mare [paste ]
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 4 cepe verzi
  • 1 morcov mare
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ardei iute rosu
  • sare de Himalaya
  • piper

Mod de preparare

  1. Cepele se curata si se spala. Spalati ardeiul iute.
  2. Morcovul se curata si se spala. Spalati frunzele de patrunjel si le tocati.
  3. Taiati bucatele morcovul si tocati jumatate din patrunjel
  4. Eu am maruntit morcovul si patrunjelul cu ajutorul blenderului vertical in vasul acestuia.
  5. Morcovul mai poate fi razuit pe razatoare.
  6. Ceapa tocata rondele se caleste impreuna cu morcovul in ulei.
  7. Cand acestea au inceput sa se inmoaie, se adauga cus-cusul.
  8. Toate se prajesc la foc mic pana cand cus-cusul incepe sa se rumeneasca.
  9. In acest moment adaugati apa cat sa-l acopere. Sarati. Piperati usor.
  10. Lasati sa fiarba cu vasul acoperit la foc mic, respectand indicatiile de pe ambalaj.
  11. Daca este necesar, mai adaugati apa.
  12. Gustati la sfarsit si daca este necesar mai sarati sau condimentati.
  13. La servire decorati cu ardei iute rondele si restul de patrunjel verde.
  14. Cus-cusul se poate folosi garnitura foarte bine atat la fripturi, cat si la tocanite sau ca atare mancare de post.

                                            Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si baby spanac

Postat de panacris

Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si baby spanac

Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, apoi se așează feliile de mușchi, pastramă, salam pe toată suprafața foii. Se presară cașcavalul...

Citeste continuarea

Chiftele de ton cu porumb dulce si oua de prepelita

Postat de merisor67

Chiftele de ton cu porumb dulce si oua de prepelita

Amestecam intr-un bol boabele de porumb bine scurse de lichid, fileul de ton scurs, dar usor uns si stropit cu zeama de lamaie, ceapa rosie taiata solzisori si ouale de prepelita. Presaram...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2018, 08:21
la 20.04.2018, 08:42
la 20.04.2018, 09:04
Îmi place foarte mult cus-cusul și îl prepar adeseori, ca garnitură...
la 20.04.2018, 09:21
Buna!! !
la 20.04.2018, 09:39
Excelenta!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking