Ingrediente
- 500 gr cus-cus mare [paste ]
- 100 ml ulei floarea soarelui
- 4 cepe verzi
- 1 morcov mare
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 ardei iute rosu
- sare de Himalaya
- piper
Mod de preparare
- Cepele se curata si se spala. Spalati ardeiul iute.
- Morcovul se curata si se spala. Spalati frunzele de patrunjel si le tocati.
- Taiati bucatele morcovul si tocati jumatate din patrunjel
- Eu am maruntit morcovul si patrunjelul cu ajutorul blenderului vertical in vasul acestuia.
- Morcovul mai poate fi razuit pe razatoare.
- Ceapa tocata rondele se caleste impreuna cu morcovul in ulei.
- Cand acestea au inceput sa se inmoaie, se adauga cus-cusul.
- Toate se prajesc la foc mic pana cand cus-cusul incepe sa se rumeneasca.
- In acest moment adaugati apa cat sa-l acopere. Sarati. Piperati usor.
- Lasati sa fiarba cu vasul acoperit la foc mic, respectand indicatiile de pe ambalaj.
- Daca este necesar, mai adaugati apa.
- Gustati la sfarsit si daca este necesar mai sarati sau condimentati.
- La servire decorati cu ardei iute rondele si restul de patrunjel verde.
- Cus-cusul se poate folosi garnitura foarte bine atat la fripturi, cat si la tocanite sau ca atare mancare de post.
Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|