Garnitura de cus-cus cu rodie

Postat de RODIMUR in Mancare copii
5 Feb 2021 | 3128 vizualizari
Garnitura de cus-cus cu rodie

Pentru o friptură de porc, am făcut rapid zilele trecute o garnitură din cus-cus cu rodie, la origine specific orientală, dar la care am renunțat în ultimul timp să adaug câteva condimente caracteristice zonei și care încă nu au intrat în obișnuințele mele condimentare de zi cu zi (curcuma, ghimbir, coriandru...). A ieșit foarte bună și s-a potrivit perfect cu friptura. Oricum, eu prepar adeseori cus-cus, așa că a fost un meniu chiar pe gustul nostru obișnuit.

Ingrediente

  • 250 grame de cus-cus
  • 1 rodie
  • 100 grame de unt
  • sare extrafină
  • curcuma, ghimbir, coriandru (opțional)

Mod de preparare

Se spală rodia, se desface cu atenție și se adună semințele.

Cus-cusul se fierbe în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

Când cus-cusul a fiert, se strecoară și se pune în platou.

Se taie untul bucățele, se adaugă în cuc-cus și se amestecă, pentru dipersarea lui rapidă.

Se adaugă semințele de cus-cus și se amestecă în garnitură cu grijă, ca să nu se strivească.

Se decorează după plac și se servește caldă, alături de friptură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cus-cus cu rodie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi din gris

Postat de Reli_B

Papanasi din gris

Punem laptele la fiert si cand incepe sa dea in clocot adauga zeama de lamaie sau otetul, il lasam sa se adune (branzeasca) apoi adaugam praful de sare, zahar dupa gust si grisul il turnam in...

Citeste continuarea

Budinca de tapioca

Postat de sufletista

Budinca de tapioca

Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama de lamaie, punem pe foc pana ce se ingroasa ca la gem (daca dorim, putem adauga un plic de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2021, 11:57
Bună idee!
la 05.02.2021, 12:01
Daaa! Ideea este orientală, dar nu i-am pus condimentele caracteristice, pentru că încă nu m-am acomodat cu ele...
la 05.02.2021, 13:57
la 05.02.2021, 15:19
Daca Vasile se linge pe buze,e clar ca a fost bun!
la 06.02.2021, 07:29
Arata foarte bine !!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking