Ingrediente
- 200 gr orez cu bobul rotund
- 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui
- 1 ardei kapia mic
- 2 morcovi mici
- 1 radacina de pastarnac
- 1 ceapa galbena
- 2 tije subtiri de telina (tulpina)
- 600-650 ml supa de pui (sau de legume)
- cateva frunze de patrunjel
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta.
Punem uleiul la incalzit. Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (grija mare sa nu se arda). Dupa ce untul s-a topit si uleiul sfaraie usor punem legumele tocate pe rand, dupa preferinta (eu incep cu ardeiul tocat marunt, continuand cu morcovii si pastarnacul rasi fin, ceapa tocata si tijele de telina taiate rondele).
Le calim pana incep sa se inmoaie (dar sa nu-si schimbe culoarea, deci maxim 10 minute).
Adaugam orezul si lasam sa se prajeasca si el un pic (astfel, boabele de orez se "vor inchide", vor face crusta si se vor gati al dente).
Dupa acest pas adaugam supa calda de pui in etape (sau supa de legume....iar daca nu aveti de nici un fel e buna si apa, dar gustul nu va mai fi "plin", bogat). Punem o cana de supa, acoperim tigaia si lasam ca boabele de orez sa absoarba lichidul. Abia dupa mai punem o cana cu supa. Continuam pana terminam de adaugat toata supa.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Frunzele proaspete de patrunjel le spalam si le tocam marunt.
Oprim focul si punem verdeata. Lasam acoperit pana in momentul servirii (10-15 minute). Sevim orezul simplu sau insotit cu preparate de peste sau carne (peste la gratar, carne fiarta / prajita, snitele, chiftelute etc.) si cu salate de sezon.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura pilaf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|