Pilaf sarbesc - Garnitura gustoasa cu legume

Postat de Ela68 in Mancaruri de post
9 Iul 2013 | 58509 vizualizari
Pilaf sarbesc - Garnitura gustoasa cu legume

Descopera o reteta autentica pentru pilaful sarbesc, un fel de mancare traditional bogat in arome si texturi. Acest pilaf combina ingrediente simple si proaspete, precum orezul, legumele si, uneori, carnea, pentru a crea un fel de mancare reconfortant si hranitor. Savureaza gustul si aroma bucatelor traditionale sarbesti cu aceasta reteta de pilaf, perfecta pentru a aduce o nota internationala in meniul tau culinar Aceasta mancarica ne aduce aminte tuturor de copilarie. Atat mama, cat si bunica o preparau destul de des pe timpul verii, cu legume proaspete. Rosiile aveau un gust deosebit, rezultatul fiind unul de exceptie. Daca vrei sa pregatesti acest Pilaf sarbesc - Garnitura gustoasa cu legume, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: orez, ceapa, morcovi, dovlecei, ardei gras, patrunjel, condimente.

Ingrediente

  • Ingrediente Pilaf sarbesc - Garnitura gustoasa cu legume
  • 1 ceapa ( primavara folosim ceapa verde, o legatura )
  • ulei pentru calit
  • 1 morcov
  • 1/2 lingurita mirodenia
  • 1 dovlecel mediu
  • 2 bucati ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 cana orez ( aprox 180 gr )
  • 4-5 rosii
  • sare, piper

Mod de preparare

um se prepara Pilaf sarbesc - Garnitura gustoasa cu legume

Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei impreuna cu Mirodenia. Morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se adauga peste ceapa.

Dovlecelul se taie cubulete, iar areiul gras fasii. Le punem peste morcov si mai  lasam inca doua, trei minute.

Adaugam si rosiile taiate cubulete.

Apoi orezul , 550 gr apa  ( de trei ori cantitatea de orez ) si patrunjelul tocat. Potrivim de sare si adaugam piperul .Introducem la cuptor aproximativ 40 minute, timp in care mancarea va bine legata, omogena.

Se poate servi ca atare, alaturi de o salata de ardei copt sau ca si garnitura la friptura.

Incearca si reteta de Orez cu ciuperci si legume, o mancare foarte gustoasa sau Orez cu peste si creveti, o mancare pe placul iubitorilor fructelor de mare.

Iti recomandam si reteta de Orez cu spanac, o garnitura foarte gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sarbesc - Garnitura gustoasa cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Soia prajita cu piure de cartofi noi si sos de rosii

Postat de Valclaudia

Soia prajita cu piure de cartofi noi si sos de rosii

Curatam cartofii de coaja, ii spalam foarte bine, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Ceapa si ardeii se curata si se taie bucati de marimea dorita. Le punem la calit in...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu orez si legume de post

Postat de Oana

Ardei umpluti cu orez si legume de post

Fierbe orezul si lasa-l sa se raceasca intr-un castron. Pune apoi deasupra porumbul din conserva, scurs bine, fasolea rosie din conserva, scursa si spalata,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2013, 16:21
tare bun si noua ne place
la 09.07.2013, 16:25
Ce bun este asa cu multe legume!
la 09.07.2013, 16:26
Imi place,mai ales acum cand sunt legumele proaspete...
la 09.07.2013, 16:42
Tare-mi mai place su prezentarea-ai pe masuta!
la 09.07.2013, 16:46
Ce prezentare !!! Bravo

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking