Pilaf cu legume, carne si curry

Postat de Julie_Snow in Porc
15 Oct 2014 | 4376 vizualizari
Pilaf cu legume, carne si curry

Ingrediente

  • 200 g orez cu bob mare
  • 100 g. muschi de porc
  • 2 bucati praz
  • un morcov
  • 2 catei usturoi
  • un ardei gras mare
  • o foaie dafin
  • o ligurita rasa curry
  • ulei
  • 700 ml. apa
  • sare

Mod de preparare

Legumele se curata si se taie: prazul, rondele, iar morcovul, usturoiul si ardeiul, marunt.

Carnea se spala si se taie bucati mici, pentru a fierbe repede. Orezul se spala bine in cateva ape.

Se incinge uleiul si in el se pun bucatelele de carne.

Se amesteca si se lasa pana cand se albeste carnea, moment in care se presara cu sare si curry si se adauga prazul si usturoiul. Se amesteca timp de un minut, urmand a se adauga ardeiul si morcovul. Se lasa putin la calit si ele, iar apoi se adauga 100 ml. apa si se lasa sa fiarba 10 min. la foc mic.

Dupa aceea se adauga orezul, foaia de dafin, restul de curry, 600 ml. apa si se potriveste cu sare. 

Se lasa sa fiarba la foc minim pana cand orezul absoarbe toata apa, adica aproximativ inca 20 de min.

Pofta buna!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu legume, carne si curry" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta cu carne de porc si legume

Postat de katty

Placinta cu carne de porc si legume

Amestecam carnea tocata cu mazarea, porumbul, cubuletele de vinete, morcovul ras, sare, piper, cimbru si oul. Intr-o tava, asezam pe rand jumatate din foile de placinta, pe care le ungem cu...

Citeste continuarea

Tocana de gnocchi cu carne de porc

Postat de gurita_ta2005

Tocana de gnocchi cu carne de porc

Carnea de porc se spala, se taie cuburi si se pune intr-un ceaun cu ulei de masline, sa se rumeneasca putin pe toate partile. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba carnea. Cand carnea e...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2014, 23:45
Chiar imi este dor de orez
la 15.10.2014, 23:46
Si mie imi era. Gatesc si mananc cel putin o data pe saptamana ceva cu orez
la 16.10.2014, 00:05
la 16.10.2014, 00:10
Bun
la 16.10.2014, 06:19
Iote la ea e noctambula cu orez...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking