Pilaf cu legume, carne si curry

Postat de Julie_Snow in Porc
15 Oct 2014 | 4389 vizualizari
Pilaf cu legume, carne si curry

Ingrediente

  • 200 g orez cu bob mare
  • 100 g. muschi de porc
  • 2 bucati praz
  • un morcov
  • 2 catei usturoi
  • un ardei gras mare
  • o foaie dafin
  • o ligurita rasa curry
  • ulei
  • 700 ml. apa
  • sare

Mod de preparare

Legumele se curata si se taie: prazul, rondele, iar morcovul, usturoiul si ardeiul, marunt.

Carnea se spala si se taie bucati mici, pentru a fierbe repede. Orezul se spala bine in cateva ape.

Se incinge uleiul si in el se pun bucatelele de carne.

Se amesteca si se lasa pana cand se albeste carnea, moment in care se presara cu sare si curry si se adauga prazul si usturoiul. Se amesteca timp de un minut, urmand a se adauga ardeiul si morcovul. Se lasa putin la calit si ele, iar apoi se adauga 100 ml. apa si se lasa sa fiarba 10 min. la foc mic.

Dupa aceea se adauga orezul, foaia de dafin, restul de curry, 600 ml. apa si se potriveste cu sare. 

Se lasa sa fiarba la foc minim pana cand orezul absoarbe toata apa, adica aproximativ inca 20 de min.

Pofta buna!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu legume, carne si curry" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura din pulpa de porc la cuptor

Postat de rocsi_1612

Friptura din pulpa de porc la cuptor

Spalam bucata de pulpa apoi o taiem felii grose cam de un deget. Ceapa verde o spalam, o taiem rondele, iar cozile de usturoi le spalam si le tocam. Intr-un bol punem mustarul, pasta de tomate,...

Citeste continuarea

Carne de porc cu sos de branza

Postat de caroline

Carne de porc cu sos de branza

Punem o tigaie antiaderenta la foc iute. Punem putin ulei si asezam feliile de carne. Presaram sare si piper. Intoarcem carnea pe ambele parti pana capata culoare dupa care adaugam putina apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2014, 23:45
Chiar imi este dor de orez
la 15.10.2014, 23:46
Si mie imi era. Gatesc si mananc cel putin o data pe saptamana ceva cu orez
la 16.10.2014, 00:05
la 16.10.2014, 00:10
Bun
la 16.10.2014, 06:19
Iote la ea e noctambula cu orez...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking