Pilaf de orez (de post)

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
16 Mar 2014 | 10989 vizualizari
Pilaf de orez (de post)

Ingrediente

  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mare
  • 4 linguri de ulei
  • cca 300 gr.orez
  • cca 500-600ml apa
  • sare si piper dupa gust
  • sos de soia
  • partunjel verde tocat
  • marar uscat

Mod de preparare

Curatam ceapa,o spalam si o taiem cubulete.

La fel procedam si cu morcovul.

Sotam ceapa si morcovul in ulei cca 10 minute.

Spalam orezul in apa rece, il scurgem,apoi il adaugam peste legumele sotate si amestecam in continuu doua-trei minute sa nu se prinda mancarea de cratita.

Adaugam o cana cu apa rece (250 ml), amestecam din cand in cand. Condimentam cu sare si piper (punem mai putina sare decat de obicei pentru ca vom servi pilaful cu sos concentrat de soia care este foarte sarat la gust).

Dupa ce scade apa, mai adaugam o cana cu apa, lasam sa fiarba la foc mic,adica sa se umfle orezul, la final adaugam putin partunjel verde tocat  si servim.

La servire presaram marar uscat si stropim pilaful cu putin sos de soia.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pilaf cu linte si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Pilaf cu linte si ciuperci

Ceapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati cubulete, ardeiul kapia curatat la fel. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de apa si le mai tocati. Usturoiul il curatati, il...

Citeste continuarea

Pilaf cu praz si masline

Postat de panacris

Pilaf cu praz si masline

Orezul spălat se lasă la umflat cca. 20 minute în apă rece. Se curăță ardeiul, prazul și ceapa, apoi se spală și se taie rondele. Legumele tăiate se pun la călit în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2014, 14:36
place!
la 16.03.2014, 14:38
foarte bun!
la 16.03.2014, 14:42
la 16.03.2014, 14:58
Ce bun!
la 16.03.2014, 15:00

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking