Orez cu legume (de post)

Postat de Mastrokosta in Mancaruri de post
21 Mar 2014 | 5310 vizualizari
Orez cu legume (de post)

Inca o reteta de post, un deliciu, tare imi place orezul cu legume, il mananc oricand, fie post sau nu.Va invit la masa! >:D

Ingrediente

  • 2 cani de orez
  • 400 gr.mix de legume pentru tigaie
  • 1 morcov(am adaugat in plus)
  • 2 cepe medii(taiate in sferturi)
  • 3 catei de usturoi(taiati felii)
  • sare
  • piper alb
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita oregano
  • boia de ardei dulce
  • ulei de masline

Mod de preparare

Intr-o tigaie am pus 2 linguri ulei de masline, mixul de legume, am adaugat un morcov taiat fasii si rondele subtiri, ceapa, usturoiul si am lasat sa se caleasca bine. Am adaugat o cana de apa, mirodeniile si am lasat la fiert, la foc mic pana s-au facut.

Orezul l-am fiert in apa cu sare. L-am trecut printr-un jet de apa rece, l-am scurs bine si l-am adaugat peste mixul de legume, am amestecat usor sa nu se sfarame legumele, am mai 2 minute si am stins focul. Am asezonat cu oregano.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

Postat de katty

Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

Curatam legumele si le spalam. Taiem ceapa fin, morcovul semirondele, ardeiii grasi cubulete mai mari. Punem mai intai ceapa si morcovul la calit in uleiul incins, apoi ardeiul gras. Cand acestea...

Citeste continuarea

Tocana de legume

Postat de mirela0911

Tocana de legume

Se curata legumele. Se pune uleiul la incins intr-o cratita. Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune la calit in ulei. Ceapa se taie marunt si se pune peste morcov, la calit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2014, 20:49
Este bun, dar eu pun mereu si pasta de rosii ca am eu o problema ca trebuie sa fie rosu orezul
la 21.03.2014, 20:51
Delicios
la 21.03.2014, 20:57
la 21.03.2014, 21:00
la 21.03.2014, 21:01

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking