Ingrediente
- 300 grame de faina (plus o lingura pentru turnat peste stafide) ,
- 200 grame zahar,
- 250 grame de ricotta ( daca nu aveti puteti sa incoluiti cu o crema fagaras cu branza de vaci ) ,
- 3 oua,
- 110 grame de unt (plus inca putin pentru uns tava)
- 2 mere mari,
- 50 grame de stafide,
- 1/2 portocala de preferinta netratata ( daca gasiti varianta asta la magazin) ,
- 1 plic de praf de copt, putina sare
Mod de preparare
Punem stafidele la umflat, in apa spunea reteta eu le-am pus in lapte si putin rom pentru 3 minute la microunde. Mixam untul lasat la temperatura camerei cu zaharul, pana obtinem o spuma pufoasa.Incorporam apoi ouale unul cate unul, apoi zaharul vanilat si ricotta .
Amestecam faina cu praful de copt si sarea si apoi o adaugam la compozitia obtinuta. Mai adaugam coaja de portocala rasa, stafidele trecute prin faina si amestecam usor .
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava rotunda, unsa cu unt . Curatam cele 2 mere si le taiem in felii subtiri pe care le aranjam in forma de floare peste prajitura.
Dam prajitura la cuptorul prealabil incalzit la 180 de grade si o lasam la copt timp de 50-60 minute. Eu am copt-o la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub grilul unde era prajitura ca sa nu se arda. Este gata atunci cand este rumenita si la testul cu scobitoarea batul iese perfect uscat fara aluat pe el, timpul de coacere poate sa difere de la un cuptor la altul .
Daca ti-a placut reteta noastra "Gateau Normand" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|