Savarine

Postat de Geanina87 in Prajituri
25 Mar 2013 | 10659 vizualizari
Savarine

Este pentru prima data cand fac savarine,dar pot sa va spun sigur ca nu si ultima data...Au iesit foarte bune, ca la cofetarie. Reteta o am de la bucataras Nadina73 si ma bucur tare mult ca am apucat si i-am salvat reteta la favorite ;)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 15 g drojdie
  • 250 g faina
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 250 g zahar
  • esenta de portocale
  • Umplutura savarine:
  • 500 ml frisca lichida
  • 3-4 linguri de gem de care aveti

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Intr-un vas se pune faina, in mijoc drojdia dizolvata, zaharul, oul, uleiul si laptele ramas. Se amesteca toate ingredientele cu un tel sau chiar cu mana pana cand rezulta un aluat moale si lipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Ungem formele cu unt sau ulei (din pacate nu am forme speciale, dar o sa imi cumpar). Punem cate 1 lingura si jumatate de compozitie in fiecare forma si le lasam inca 15 minute sa mai creasca in forme, dupa care le introducem in cuptorul preincalzit la 160° pentru aproximativ 20 minute cand se rumenesc frumos. Cand sunt gata, se scot din forme si se lasa la racit,dupa care se taie un capacel subtire.

Pregatim siropul astfel: punem apa si zaharul intr-un vas pe foc, amestecam pana se topeste zaharul, apoi adaugam esenta de portocale. Insiropam bine savarinele la fiecare 4-5 ore. Se lasa insiropate o noapte si abia a doua zi le putem umple cu frisca.

Peste frisca punem capacelul,o lingurita de gem si din nou putina frisca.

Sa aveti pofta...ca eu am avut :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Retete similare

Desert savarine cu nuci caramelizate

Postat de mirela0911

Desert savarine cu nuci caramelizate

Aluatul: Intr-un ibric se incalzeste jumatate din cantitatea de lapte. Se adauga 1 lingura zahar si 2 linguri faina, apoi se toarna drojdia uscata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze 10...

Citeste continuarea

Desert prajitura savarina de casa

Postat de Oana

Desert prajitura savarina de casa

Pregateste mai intai maiaua pentru aluat . Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga zaharul si 2 linguri de faina. Lasa la dospit 10-15 minute. Bate ouale cu un praf de sare, coaja de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 25.03.2013, 15:19
dupa cum vad sunt doua deci una e pentru mn
la 25.03.2013, 15:20
De fapt au iesit 10
la 25.03.2013, 15:22
super au iesit !!
la 25.03.2013, 15:23
wow!sunt super
la 25.03.2013, 15:24
delicioase

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking