Ingrediente
- Aluat:
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 2 linguri de zahar
- 3 linguri ulei
- 15 g drojdie
- 250 g faina
- Sirop:
- 400 ml apa
- 250 g zahar
- esenta de portocale
- Umplutura savarine:
- 500 ml frisca lichida
- 3-4 linguri de gem de care aveti
Mod de preparare
Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Intr-un vas se pune faina, in mijoc drojdia dizolvata, zaharul, oul, uleiul si laptele ramas. Se amesteca toate ingredientele cu un tel sau chiar cu mana pana cand rezulta un aluat moale si lipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Ungem formele cu unt sau ulei (din pacate nu am forme speciale, dar o sa imi cumpar). Punem cate 1 lingura si jumatate de compozitie in fiecare forma si le lasam inca 15 minute sa mai creasca in forme, dupa care le introducem in cuptorul preincalzit la 160° pentru aproximativ 20 minute cand se rumenesc frumos. Cand sunt gata, se scot din forme si se lasa la racit,dupa care se taie un capacel subtire.
Pregatim siropul astfel: punem apa si zaharul intr-un vas pe foc, amestecam pana se topeste zaharul, apoi adaugam esenta de portocale. Insiropam bine savarinele la fiecare 4-5 ore. Se lasa insiropate o noapte si abia a doua zi le putem umple cu frisca.
Peste frisca punem capacelul,o lingurita de gem si din nou putina frisca.
Sa aveti pofta...ca eu am avut :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|