Gem de capsuni

Postat de gaby_d in Dulceata / Gem
31 Mai 2011 | 6944 vizualizari
Gem de capsuni

Cel mai bun gem pe care l-am facut de cand bucataresc eu. Si are o culoare si o consistenta, minunate!!!

Ingrediente

  • ¬ 2, 200 kg capsuni
  • ¬900 gr zahar

Mod de preparare

Nu pot scrie cantitati fixe, batute-n cuie pentru ca asa cum scrie cel de la care m-am inspirat adicatelea Maniacu' :)), asa pun si eu..la ochi, dupa gust.

Daca in general faceam dulceturile si gemurile fie  facand intai siropul apoi adaugand fructele , fie punandu-le ambele o data la fiert, de data aceasta, citind modul de preparare de la reteta bucatarului maniac, am schimbat ordinea.

Pentru inceput am pus capsunile (frumoase, bine coapte si sanatoase) intr-o strecuratoare mare si le-am trecut pe sub jetul de apa rece. Le-am curatat coditele.

Intr-un vas cu fund dublu le-am pus la fiert la foc mediu. Am amestecat usor pana si-au lasat sucul in care trebuie sa fiarba.

Le-am lasat la foc mic amestecand cand si cand pana ce a scazut lichidul aproximativ la jumatate.

Am adaugat zaharul. Initial am adaugat aprox 800 gr. dar dupa ce s-a topit am gustat si am mai pus 100 gr. Aici depinde de gusturile voastre, puteti pune 800 sau peste 1 kg.

Am lasat la fiert curatand spuma cu o lingura de lemn(aceeasi cu care am amestecat) si amestecand  sa nu se prinda de fundul cratitei.
.

Am mai fiert...sa zicem...20-25 minute.

Am tot scos cu lingura pe o farfurioara si am oprit focul atunci cand avea consistenta pe care mi-o doream.

Nu m-am uitat la ceas cand m-am apucat dar cred ca..cu totul a durat intre o ora juma, doua ore..cam asa.

Fierbinte, o repartizam in borcane curate, sterilizate si le capsam.

Mi-au iesit 2 borcanele de 360 si unul de 720 gr, plus o portie buna pe care-am papat-o:))

 

Daca le pastrati in camara, cred ca e necesar putin conservant. Eu nu pun niciodata pentru ca le tin pe raftul de sus al frigiderului ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (90)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale, presarati un praf de sare. Incepeti sa le mixati, cand incep sa prinda volum adaugati zaharul treptat, mixand...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Postat de lucy2002

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2011, 22:46
Aoleuuu...pazea! prima portie e a mea. Super tare arata si tre sa fie al naibi de bun la gust
la 31.05.2011, 22:47
ce-mi place anul trecut pana sa ma hotarasc sa fac ,s-au terminat capsunile
la 31.05.2011, 22:53
MvMih, e buna rau .E prima oara cand fierb intai fructele. Traiasca maniacu' )
la 31.05.2011, 22:53
kamy, si eu de asta am luat azi desi aveam multa treaba, la gandul ca ori or sa dispara ori se scumpesc iar. (de parca n-ar fi destul )
la 31.05.2011, 22:58
delicios! si imi place ca are fructele intregi

Vezi toate comentariile (90)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking