Ingrediente
- 2 kg cirese
- 1,3 kg zahar
- zeama de la o lamaie
- 1 baton scortisoara
- 1 buc anason stelat
Mod de preparare
Spalam ciresele, rupem coditele si le punem la scurs intr-o sita. Scoatem samburii si asezam ciresele intr-o cratita. Adaugam zaharul, zeama de lamaie, batonul de scortisoara si anasonul stelat. Lasam cratita la frigider pentru cateva ore. Amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul. Punem cratita la foc iute pana amestecul se ridica si incepe sa fiarba. Reducem focul si spumam cat este nevoie. Fierbem pana siropul scade si este legat. Dam cratita jos si punem gemul fierbinte in borcane sterile, caldute sub care am asezat o lama de cutit. Punem capacele si asezam borcanele in paturi pana gemul se raceste. Etichetam borcanele si le asezam in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese aromat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|