Gem de cirese aromat

Postat de katty in Dulceata / Gem
5 Iul 2020 | 2125 vizualizari
Gem de cirese aromat

Pentru ca am primit niste cirese mari, bine coapte am facut niste gem aromat cu scortisoara si anason stelat.

Ingrediente

  • 2 kg cirese
  • 1,3 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 1 baton scortisoara
  • 1 buc anason stelat

Mod de preparare

Spalam ciresele, rupem coditele si le punem la scurs intr-o sita. Scoatem samburii si asezam ciresele intr-o cratita. Adaugam zaharul, zeama de lamaie, batonul de scortisoara si anasonul stelat. Lasam cratita la frigider pentru cateva ore. Amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul. Punem cratita la foc iute pana amestecul se ridica si incepe sa fiarba. Reducem focul si spumam cat este nevoie. Fierbem pana  siropul scade si este legat. Dam cratita jos si punem gemul fierbinte in borcane sterile, caldute sub care am asezat o lama de cutit. Punem capacele si asezam borcanele in paturi pana gemul se raceste. Etichetam borcanele si le asezam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese aromat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Dulceata de nectarine si cirese

Postat de Oana

Dulceata de nectarine si cirese

Cantariti fructele dupa ce le-ati scos samburii Taiati nectarinele in cuburi si puneti-le impreuna cu ciresele intr-o oala incapatoare Adaugati zaharul si zeama de...

Citeste continuarea

Dulceata de pepene rosu

Postat de Dya

Dulceata de pepene rosu

Curatam pepenele de coaja verde si il feliem. Indepartam miezul, pastrand pe coaja aproximativ un centimetru. Taiem cojile in cuburi potrivit de mari si le fierbem pentru 30-40 de minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2020, 18:11
Interesanta varianta cu scortisoara si anason stelat, cred ca a iesit minunat!
la 05.07.2020, 18:35
minunat
la 05.07.2020, 19:14
Delicios și aromat!
la 05.07.2020, 19:34
la 05.07.2020, 20:21
Aromat astfel, cred că este interesant...!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking