Gem de gutui cu pere

Postat de rocsi_1612 in Dulceata / Gem
28 Oct 2010 | 11026 vizualizari
Gem de gutui cu pere

Mmmm...mie imi place mult...

Ingrediente

  • 10 gutui mari
  • 1,5 kg pere mai zemoase
  • 800 gr-1 kg zahar(depinde cat de dulce va place)
  • 1 lamaie mare

Mod de preparare

Gutuile si perele le spalam bine sub jetul de apa. Le curatam de coaja. Perele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem intr-un bol. Gutuile le dam si acestea pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem in alt bol.

Intr-o oala de tuci punem perele si gutuile rase. Deasupra turnam zaharul. Amestecam bine si le lasam asa sa se odihneasca 1-2 ore, apoi luam oala si o punem pe aragaz ,la foc potrivit. Invartim des in gem sa nu se prinda de oala. Lasam sa fiarba bine pana ce se leaga. Cu 15 minute inainte de a o inchide adaugam zeama de la lamaie. Cand e gata o lasam sa se racoreasca. A 2a zi o punem in borcane si le inchidem ermetic. Acestea le invelim in hartie,le asezam intr-o oala mai larga,le acoperim cu apa. Deasupra asezam un prosop de bucatarie si le punem pe foc la sterilizat circa 50 minute. Le lasam sa se raceasca apoi le dam la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui cu pere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinte de post cu dovleac

Postat de rocsi_1612

Desert placinte de post cu dovleac

Incepeti cu  umplutura , ca sa aiba timp sa se raceasca. Dati dovleacul pe razatoarea mare. Puneti intr-o cratita uleiul de cocos, dovleacul, gemul, zaharul si scortisoara. Cratita o puneti...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Blatul: Galbenusurile le mixati spuma cu zaharul. Incorporati siropul de gutui, uleiul si iaurtul. Faina o amestecati cu praful de copt, o adaugati in compozitia de mai sus. Puneti si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2010, 22:52
primace bine ca noramea e harnicuta focdar si eu i dau
la 28.10.2010, 22:52
asa rocsule va za zica te aprovizionezi nu gluma
la 28.10.2010, 23:00
harnicuta,nu gluma
la 28.10.2010, 23:00
si mie imi placeda nu am facut...inca 5f
la 28.10.2010, 23:15
Rocsi, ce-ai combinat tu aici?

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking