Gem de gutui cu vanilie si scortisoara

Postat de AdrianUdrea in Dulceata / Gem
15 Noi 2020 | 3796 vizualizari
Gem de gutui cu vanilie si scortisoara

Pentru ca avem la tara un gutui ce ne rasfata an de an cu gutui mari si frumoase, zilele trecute am pregatit acest gustos si foarte aromat gem de gutui cu vanilie si scortisoara ce ne va prinde bine la iarna.  

Ingrediente

  • 6 kg gutui cantarite dupa curatare
  • 3 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 2 batoane de scortisoara
  • 2 pastai de vanilie
  • zeama de la 2 lamai

Mod de preparare

Mai intai fierbem un sirop din apa cu jumatate din cantitatea de zahar in care punem si batoanele de scortisoara.

Cat timp fierbe siropul taiem gutuile in sferturi si le indepartam cotoarele. Coaja nu am curatat-o pentru ca le-am dat pe razatoare.

Dam gutuile pe razatoare si pe masura ce razuim o parte din ele, le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam cu zahar, pentru a le incetini procesul de oxidare.

Procedam asa pana razuim toate gutuile apoi le amestecam cu siroul deja fiert si miezul pastailor de vanilie.

Dam vasul cu gutuile la cuptor la 175 de grade, pentru aproximativ 2 ore. Mai amestecam in el din cand in cand.

Punem gemul de gutui fierbinte in borcanele sterilizate, le infiletam capacele si le lasam in cuptorul deja fierbinte pana se racesc.

Este un gem deosebit de gustos si aromat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui cu vanilie si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert placinte de post cu dovleac

Postat de rocsi_1612

Desert placinte de post cu dovleac

Incepeti cu  umplutura , ca sa aiba timp sa se raceasca. Dati dovleacul pe razatoarea mare. Puneti intr-o cratita uleiul de cocos, dovleacul, gemul, zaharul si scortisoara. Cratita o puneti...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

Incepeti cu pregatirea  umpluturei , ca sa se racoreasca. Curatati merele de coaja, le dati pe razatoarea mare. Puneti o tigaie pe foc, adaugati ulei de cocos si merele. Amestecati in ele din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2020, 13:45
la 15.11.2020, 14:57
Delicios !
la 15.11.2020, 15:50
Bun!
la 15.11.2020, 17:18
O bunătate!
la 15.11.2020, 17:32

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking