Gem de gutui si mere

Postat de RuxyRux in Dulceata / Gem
27 Oct 2011 | 23296 vizualizari
Gem de gutui si mere

O combinatie aromata si tare delicioasa...reteta personala

Ingrediente

  • 6 kg gutui
  • 3 kg mere
  • 2 kg si 1/2 zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat( sau esente)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • in jur de 2kg apa

Mod de preparare

Se rad gutuile( eu am avut unele superbe, fara pete si aproape perfecte) cu tot cu coaja si merele decojite, aceasta fiind operatiunea cea mai complicata si mai delicata deoarece gutuile se rad destul de greu.

Se pun merele si gutuile rase intr-o oala mare( eu am pus intr-un Zepter de 15 kg).

Adaugam si zaharul, zeama de lamaie si vanilia.

Apoi se pune apa cat sa le cuprinda.

Se fierb in jur de 1 ora si jumatate pana se omogenizeaza, apa scade si se leaga frumos gemul.

Se pune gemul in borcane sterilizate( eu de regula le oparesc).

Mi-au iesit : 10 borcane de 800gr.

                     1 borcan de 750 gr

                     1 borcan de 600 gr

                      2 borcane de 500 gr

                      2 borcane de 400 gr

                      2 borcane de 200 gr

Desigur cantitatea depinde si de marimea merelor, a gutuilor...eu am avut si gutui mari si zemoase si de asemenea mere potrivite ca marime foarte zemoase

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui si mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (64)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

Incepeti cu pregatirea  umpluturei , ca sa se racoreasca. Curatati merele de coaja, le dati pe razatoarea mare. Puneti o tigaie pe foc, adaugati ulei de cocos si merele. Amestecati in ele din...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Blatul: Galbenusurile le mixati spuma cu zaharul. Incorporati siropul de gutui, uleiul si iaurtul. Faina o amestecati cu praful de copt, o adaugati in compozitia de mai sus. Puneti si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2011, 20:11
ce bunatate aromata ai facut ruxy draga,aici dar nu ai robot?cred ca m-as prapadi sa rad atatea,manual
la 27.10.2011, 20:12
aaaaaaaa...sunt prima,asa ca merit borcanelul cel mai mic,macar
la 27.10.2011, 20:13
Borcanelul e al tau draguta mea Kamy...si daaaaa le-am ras....am facut munca in folosul familiei si-mi place PISA
la 27.10.2011, 20:23
Ma inscriu pentru un borcanel pentru ca acesta combinatie e de vis
la 27.10.2011, 20:29
ce aromat !!!!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (64)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking