Gem de gutui si mere

Postat de Constelatialeu in Dulceata / Gem
20 Sep 2016 | 5662 vizualizari
Gem de gutui si mere

Aveam niste gutui si mere, nu foarte multe, incepusera sa dea semne de oboseala, asa ca le-am facut patul sa se odihneasca cum trebuie......

Ingrediente

  • cca 760 g gutui curatate si rase
  • cca 600 g mere curatate si rase
  • 400 ml apa
  • 700 g zahar

Mod de preparare

Mai intai am curatat gutuile si merele si le-am dat pe razatoarea mare. Intr-o cratita am pus zaharul cu apa, apoi am adaugat gutuile si merele rase, am amestecat bine si am pus cratita pe foc, la foc mic, pentru cca 1 si 1/2 ore, din cand in cand am amestecat sa nu se lipeasca. Cand au fost suficient de fierte si scazute, am asezat gemul in borcanele sterilizate, le-am capacit si apoi le-am bagat in cuptor, cuptor ce a fost incins inainte. Le lasam pana a doua zi cand le depozitam in camara. Sunt bune la iarna, la diverse umpluturi pentru prajituri sau asa simplu intins pe-o felie de paine...pana al iarna se odihnesc linistit in camara...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui si mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

Incepeti cu pregatirea  umpluturei , ca sa se racoreasca. Curatati merele de coaja, le dati pe razatoarea mare. Puneti o tigaie pe foc, adaugati ulei de cocos si merele. Amestecati in ele din...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Blatul: Galbenusurile le mixati spuma cu zaharul. Incorporati siropul de gutui, uleiul si iaurtul. Faina o amestecati cu praful de copt, o adaugati in compozitia de mai sus. Puneti si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2016, 15:38
bun rau
la 20.09.2016, 15:41
CE-MI PLACE GEMUL DE GUTUI
la 20.09.2016, 15:44
bun bun
la 20.09.2016, 16:42
Anul asta inca n-am mancat gutui...foarte buna combinatia!
la 20.09.2016, 16:46
o fi bun?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking