Ingrediente
- 2 kg mere
- 700 g zahar
- o lamaie
- 1-2 portocale
- 2 plicuri zahar vanilat (mai bun era un baton de vanilie, dar nu am avut..)
- 2 bete scortisoara
Mod de preparare
Merele se curata de coaja, se scot cotoarele, se dau pe razatoarea mare si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa-si pastreze culoarea aurie.
Adaugam zaharul, se amesteca si una-doua ore asteptam sa lase zeama, apoi se pun la fiert intr-o cratita adanca, de inox, cu fundul gros, pentru a nu se lipi, impreuna cu zaharul vanilat si betele de scortisoara. Periodic, se amesteca usor.
Vor fierbe repede, le-am tinut la foc mic cca o ora, dar depinde cata zeama au lasat.
Au iesit 3 borcane de 400 g si unul de 800 g.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|