Cornuri cu gem de mere

Postat de mirela0911 in Prajituri
26 Iul 2011 | 7445 vizualizari
Cornuri cu gem de mere

Reteta de cornuri pufoase e de la Miha. Mersi!

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 550 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 50g unt
  • un varf lgt. sare
  • 1 lgt coaja de portocala
  • Pt. umplutura:
  • un borcan de gem de mere
  • 3 lg nuca macinata
  • Pt. uns:
  • 1 ou
  • 2 lg lapte
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Faina se cerne si se amesteca cu drojdia uscata si se lasa 15 minute asa. Zaharul se topeste in laptele caldut. Ouale se bat bine, iar untul se topeste si se lasa la racit.

Se face o gropita in mijloc, se toarna laptele, untul, ouale, sarea si coaja de portocale. Se amesteca usor pana se inglobeaza toate dupa care framantam bine pana obtinem un aluat elastic si care nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Se imparte aluatul in doua. Se intind doua foi in forma de cerc, se imparte in opt triunghiuri. Pe fiecare triunghi, se pune cate o lingurita buna de umplutura facuta din gemul de mere (proaspat facut, primit de la soacra mea) si nuca macinata. Se ruleaza spre varf, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa cateva minute sa creasca. 

Oul se bate cu cele doua lg de lapte, se pune zaharul vanilat si se bate bine. Se ung cornurile si se da la cuptor pana se rumenesc frumos. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem de mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri pufoase de post cu gem si nuca

Postat de merisor67

Cornuri pufoase de post cu gem si nuca

Am frecat deojia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere si am turnat peste ea 150 ml apa calduta.. Intr-un vas  am pus pe foc 100 ml apa cu doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie si...

Citeste continuarea

Cornuri pufoase

Postat de Creatsa

Cornuri pufoase

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite zahar, 2 lingurite faina si putin lapte caldut/apa minerala calduta. Lasam la dospit 15 minute. Frecam galbenusurile cu zahar si aromele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2011, 19:49
la 26.07.2011, 19:56
ce minunatie
la 26.07.2011, 20:00
ce dor imi e de niste cornuri cu mere
la 26.07.2011, 20:03
Mirela,ce bine arata cornurile tale si eu vreaaau
la 26.07.2011, 20:13
Ina Dia multumesc

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking