Ingrediente
- 3 kg prune brumarii
- miez de nuca
- 2 batoane de scortisoara
Mod de preparare
Am spalat bine prunele si le-am curatat de samburi.
Le-am pus la fiert intr-un vas, la foc mic, vreme de vreo doua ore. Prunele si-au lasat zeama si am avut grija sa amestec din cand in cand, pentru a nu se prinde de cratita.
Am adaugat batoanele de scortisoara, iar aproape de final am adaugat si miezul de nuca.
Daca vi se pare ca nu e suficient de dulce, puteti sa-i adaugati zahar treptat, pana ii potriviti gustul.
Cand gemul e legat bine, adica zeama a scazut si nu mai curge usor din lingura, e gata!
Am pus gemul inca fierbinte in borcane.
Din cele 3 kg de prune am facut 4 borcane cu gem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|