Gem de prune cu aroma de scortisoara

Postat de Elena_Daria in Dulceata / Gem
3 Sep 2012 | 4111 vizualizari
Gem de prune cu aroma de scortisoara

Ingrediente

  • 5 kg prune
  • 1,5 kg zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Spalam prunele, le curatam de samburi, apoi le dam prin masina de tocat.

Amestecam prunele date prin masina cu zaharul, apoi punem pe foc, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde.

Fierbem gemul cca. 4-5 ore (eu l-am fiert pe aragaz).

Dupa cele 4-5 ore luam o lingurita din gem si punem pe o farfuriuta.

Intre timp adaugam scortisoara.

Dupa ce s-a racit, luam farfuriuta si o inclinam usor, iar daca gemul nu curge inseamna ca a fiert destul si este gata!

Luam oala cu gemul de pe foc si il punem cu grija in borcanele spalate si sterilizate. Punem capacele, invelim borcanele intr-o patura groasa si le lasam pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu aroma de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara

Postat de Alinutza80

Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara

Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se presara zaharul tos. Merele se curata de coaja si li se scoate miezul, apoi se pun in cratita deja pregatita, dupa care se umplu cu gemul...

Citeste continuarea

Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara

Postat de Irina

Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara

Am spalat bine prunele si le-am curatat de samburi. Le-am pus la fiert intr-un vas, la foc mic, vreme de vreo doua ore. Prunele si-au lasat zeama si am avut grija sa amestec din cand in cand,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2012, 12:43
Bun
la 03.09.2012, 12:56
bun bun
la 03.09.2012, 13:24
Tare bun trebuie sa fie!
la 03.09.2012, 13:48
f bun
la 03.09.2012, 13:49
Bun ... pe biscuiti si ...macramee

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking