Ingrediente
- 8-9 mere(depinde de marime)
- 6 oua
- 6 linguri ulei
- o cana zahar
- o cana faina
- un praf de sare
- gem de prune
- nuci
- scortisoara
- 3 linguri de zahar
- frisca
Mod de preparare
Se spala merele, se curata de coaja si se scobesc. Ungem tava de copt cu unt/ulei, apoi presaram 3 linguri de zahar si il intindem uniform. Punem merele, intregi,unul langa altul, in tava si le bagam la cuptor pana cand se caramelizeaza zaharul(15-20min).
Intre timp pregatim pandispanul. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de ulei, iar albusurile le batem cu praful de sare, adaugam o cana de zahar si le batem pana cand albusurile se intaresc. Turnam galbenusurile peste albusuri, adaugam faina, si invartim incet de jos in sus.
Scoatem merele din cuptor si le lasam sa se raceasca putin. Apoi le presaram cu scortisoara si le umplem cu gem de prune si nuca. Punem pandispanul peste mere si bagam din nou la cuptor, la foc mediu, pana cand trece testul scobitorii.
Se serveste atat rece cat si cald, se poate orna cu zahar pudra. Se serveste cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|