Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara

Postat de susu in Dulceata / Gem
13 Iul 2012 | 5340 vizualizari
Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara

Ingrediente

  • 1 kg prune
  • 1 kg corcoduse galbene si rosii
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 700 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita rasa praf de ghimbir
  • 1 fiola esenta de rom

Mod de preparare

Se taie prunele in patru, se pun in oala in care se face gemul, se acopera cu un rand de zahar, deasupra se pun corcodusele desfacute in jumatate ca sa-si lase zeama si deasupra restul de zahar. Se lasa acoperit pana a doua zi cand se pune pe foc dar nu direct pe flacara si se amesteca mereu sa nu se prinda.

Punem dupa vreo 1/2 ora si mirodeniile. Deobicei pun 400 gr de zahar la 1 kg de fructe dar asta a iesit foarte bune, exact cat trebuie de dulce. Spre sfarsit adaugam sucul de lamaie. Lasam sa fiarba 1 ora sau doua in functie de cat de scazut vreti sa iasa tinand cont ca se mai leaga dupa racire.

Puneti putina compozitie pe o farfurioara si vedeti daca se imprastie. Din compozitia asta mi-au iesit aproximativ 4 borcane.

Borcanele spalate si clatite sunt oparite cu apa fiarta pe margine, se lasa sa se usuce dupa care se baga la cuptor fara capac pentru 15-20 de minute. Se pune gemul in borcane, se mai da la cuptor 15 minute, se pun capacele si se mai lasa la cuptor 30 de minute cu usa intredeschisa.

A iesit un gem aromat senzational iar culoarea este superba.Eu nu folosesc niciun fel de coscervant la nimic si nu am avut probleme niciodata. Secretul este ca borcanele sa fie foarte curate, clatite si sterilizate apoi fierte la bain marie sau date la cuptor dupa procedura de mai sus. Cand strangem capacele trebuie facut cu multa forta pentru a nu intra pic de aer. Am conserve care tin de ani de zile in camara si nu am nici beci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Dulceata de cirese in sirop de zahar

Postat de Lia1

Dulceata de cirese in sirop de zahar

Speli fructele, le scurgi bine de apa si le cureti de codite si samburi (fara sa isi piarda forma). 1. Intr-o cratita cu suprafata mare de evaporare pui la fiert la foc mediu zaharul, apa si...

Citeste continuarea

Mere la borcan pentru iarna, fara zahar

Postat de AdrianUdrea

Mere la borcan pentru iarna, fara zahar

Merele se spala bine si se scurg. Se sterg cu prosoape de hartie, absorbante, se curata de coaja si cotoare, apoi se dau prin robotul cu razatoare.  Borcanele se spala bine, se scurg si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2012, 20:11
Foarte buna
la 13.07.2012, 20:23
Ai pus-o de doua ori???
la 13.07.2012, 20:37
am intrat să văd cine a pus-o de două ori
am sters eu dublura
la 13.07.2012, 20:54
Interesanta reteta.. Tare sunt curioasa s-o gust!
la 13.07.2012, 21:01
gaby_d
13.07.2012, 20:37

am intrat să văd cine a pus-o de două ori
Gaby te roade invidia?

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking