Ingrediente
- 1 kg de mere
- 50 gr de unt
- 100 gr de zahar
- 50-70 gr de nuca pisata
- dulceata sau gem(eu am pus gem de prune)
- scortisoara
- Pentru pandispan:
- 4 oua
- 100 ml apa rece
- 250 gr de zahar
- 200 gr de faina
- rom, vanilie,
- coaja de lamaie
- Pentru ornat:
- 250 ml frisca
- bombonele de ciocolata
Mod de preparare
Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se va pune zaharul tos, merele se curata de coaja si li se scoate miezul. Merele se pun in cratita deja pregatita, apoi se umplu cu gemul amestecat cu nuca macinata, dupa care am presarat scortisoara, apoi am dat cratita la cuptor. Se da la foc potrivit.
Separat trecem la pregatirea pandispanului:
Se bat spuma cele 4 albusuri cu 100 ml de apa rece,se adauga zaharul continuand sa mixam, dupa care se adauga treptat si galbenusurile si faina. Verificam daca zaharul din cratita de la cuptor s-a caramelizat si daca merele s-au inmuiat numai dupa aceea putem pune compozitia de pandispan.
Dupa ce se pune compozitia de pandispan, focul aragazului se va da mare, pentru a putea creste acesta si de a fi patruns bine.
Se poate verifica din cand in cand si daca constatam ca este facut se inchide focul aragazului si se mai lasa 10 minute in cuptor, dupa care se ia un cutit si se desprinde de pe marginile cratitei si se va incerca rasturnarea pe un platou cu mare atentie.
Se decoreaza cu frisca si cu bombonele de ciocolata(asta am avut) sau dupa preferinte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|