Tort de mere cu migdale

Postat de privatelaura in Torturi
7 Oct 2013 | 5224 vizualizari
Tort de mere cu migdale

De cand m-am inscris pe bucataras, nu am sarbatorit niciun prag atins, nici 1 an de "dependenta", niciun numar rotund de retete. Iata, insa, ca am ajuns la reteta la nr. 999 :P:P:P si m-am gandit sa ma laud si eu un pic.. asa ca am prestat rapid un tort

Ingrediente

  • 6 oua mari
  • 6 lg indulcitor xilitol (se poate folosi aceeasi cantitate de zahar)
  • 4 lg migdale macinate
  • 3 lg faina
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 4 mere golden mari
  • 2 lg indulcitor
  • 400 ml apa
  • 3 lg indulcitor pt sirop
  • 800 gr smantana proaspata
  • 4 lg indulcitor pt frisca
  • 1 cub mic unt moale

Mod de preparare

Mai intai, am batut smantana cu indulcitor pana am obtinut o frisca tare. Amdat la frigider.

Am pornit cuptorul. 

Am spalat si curatat merele de coaja. Le-am taiat feliute mai mici sau mai mari. Am presarat 2 lg de indulcitor si 1 lgta scortisoara peste ele. Cojile si cotoarele le-am pus intr-o craticioara, am adaugat 400 ml apa si le-am pus la fiert.

Intre timp, am separat ouale. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat indulcitorul si am batut in continuare pana am obtinut o bezea lucioasa. Am adaugat unul cate unul, toate galbenusurile, le-am incorporat bine, apoi am adaugat migdalele macinate si faina. Cu o paleta de mixer, am amestecat manual compozitia.

Am pregatit o forma de copt, am asezat merele, cateva cubulete mici de unt si peste ele am turnat compozitia de oua. Am dat la cuptor pentru vreo 40-50 minute. Dupa ce s-a copt, am scos blatul, l-am lasat sa se raceasca.

Siropul de mere, fiert, l-am luat de pe foc, l-am strecurat si am adaugat indulcitorul. L-am lasat la racit.

Dupa ce s-a racit blatul de tort, l-am rasturnat pe un platou mare, cu partea cu mere in sus. L-am insiropat cu siropul de mere si apoi l-am imbracat si ornat cu frisca si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de mere coapte

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de mere coapte

Blat- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce...

Citeste continuarea

Desert tort de mere

Postat de AlexTeacher

Desert tort de mere

1. Pentru sosul de caramel topeste untul, zaharul brun si smantana de gatit intr-o tigaie, pana ce amestecul devine auriu. Ar trebui sa dureze cam 5 minute, dar pana la urma depinde de aragazul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2013, 17:52
WOW ...Ce bun trebuie sa fie ...
la 07.10.2013, 17:53
vai deliciosssss
la 07.10.2013, 17:56
Zici 999,vreau s avad 999 de feli de tort,ca sa te cred....
la 07.10.2013, 17:56
Tu, Laura, ai început iar cu chestii din astea? Super!
la 07.10.2013, 17:57
Cleme, ce zici ))

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking