Tort cu mere si mascarpone

Postat de ela in Torturi
28 Noi 2010 | 33198 vizualizari
Tort cu mere si mascarpone

delicios,delicios si iar delicios....nu te mai saturi....

Ingrediente

pt blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 4 linguri de faina,
  • 1plic zahar vanilat
pt crema de mascarpone:
  • 400 gr mascarpone(se poate pune si numai 250gr),
  • 200 ml frisca lichida,
  • 60 gr zahar pudra cu gust de vanilie,
pt crema de mere:
  • 2 plicuri gelatina alba,
  • 350gr apa,
  • 3 linguri zahar pt gelatina,
  • 1kg mere,
  • zeama de la 1lamaie,
  • coaja de la o lamaie,
  • 3 lingurite de migdale,
  • 100gr zahar,
pt ornat:
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

BLAT:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat,apoi galbenusurile,unul cate unul,apoi faina.Se amesteca usor compozitia.Se tapeteaza o forma de tort de 26cm cu margine detasabila cu hartie de copt si se rastoarna aluatul in ea.Se da la cuptor 30minute,pana se coace frumos blatul.Se scoate si se lasa sa se raceasca.

CREMA DE MERE:

Se rade coaja de la lamaie si se pastreaza.Stoarcem bine lamaia si pastram sucul.

Curatam merele si le taiem felii subtiri,se stropesc cu zeama de lamaie si se pun sa fiarba impreuna cu zaharul,amestecand usor din cand in cand,sa nu se sfarame merele,pana lasa zeama din ele.Adaugam coaja de lamaie si esenta de migdale.

Plicurile de gelatina cu 3linguri de zahar le amestecam si completam cu apa,punem pe foc sa dea cateva clocote.

Oprim focul la mere si adaugam gelatina,amestecand usor.

CREMA MASCARPONE:

Batem frisca bine,adaugam  zaharul pudra si crema de branza mascarpone,amestecand usor.

Scoatem blatul din forma,dam hartia de pe fund jos si il asezam pe o farfurie,punand marginile formei inapoi.Turnam crema de mere peste blat si lasam sa se raceasca foarte bine,apoi ungem cu crema de mascarpone si presaram fulgii de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (96)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu mere si blat pufos

Postat de oanapl

Reteta de tort cu mere si blat pufos

Iata cum se prepara Reteta de tort cu mere si blat pufos Pentru stratul de mere: se curăță merele de coajă și cotor și se taie felii și se așează în tava tapetată cu...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu mere si nuci

Postat de oanapl

Reteta de tort cu mere si nuci

Iata cum se prepara Reteta de tort cu mere si nuci: Pentru blatul cu nuci se încinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se unge cu ulei o formă de tort cu fund detașabil și se tapetează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2010, 03:07
fetelor,v-am lasat desert la cafeaua de dimineata
la 28.11.2010, 03:07
vai elapai tu ce faci la ora asta?
la 28.11.2010, 03:08
eu ma gandeam si juram ca sant singura la ora asta pe aici
la 28.11.2010, 03:08
asta te intrebam si eu pe mes
la 28.11.2010, 03:09
esti de groaza fata,nu-i de mirara ca Cristi e nervos pe tine

Vezi toate comentariile (96)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking