Gem delicios de prune

Postat de susu in Dulceata / Gem
6 Sep 2015 | 11175 vizualizari
Gem delicios de prune

Nu am sa inteleg niciodata de ce trebuie sa stricam minunatiile de fructe adaugand foarte mult zahar si conservant. Eu nu folosesc decat lamaie iar zahar foarte putin, dac-as putea sa nu folosesc deloc zahar ar fi si mai bine. Raportul de fructe/zahar depinde de gust, de cat de dulci sunt fructele si de tipul fructului, daca nu se leaga atunci mai trebuie adaugat zahar. Chiar este de preferat a se adauga o parte din zahar spre sfarsit pentru ca leaga mai bine fructul, nu trebuie sa le acoperim de la inceput cu o cantitate mare de zahar. Spre exemplu fructele de padure sau gutuia necesita o cantitate mai mare de zahar pentru a se lega. La acest gem nu am folosit nicio mirodenie, am vrut sa se simta gustul de pruna asa cum este si sa ramana culoarea aceasta frumoasa. Rezultatul este minunat, va vine sa credeti ca am folosit doar 100 de grame de zahar la aproape 1kg si jumatate de pruna ? Secretul este sa amestecati mai des pentru a nu se prinde. Nu trebuie sa fierbem gemul cu orele, dupa ce s-au fiert fructele si incepe sa se lege putem inchide focul, dupa racire se va lega si mai bine.

Ingrediente

  • 2 kg si 300 grame de prune coapte bine (cantarite cu tot cu samburi) 200 grame zahar 1/2 suc de la o lamaie mica

Mod de preparare

Asezam in oala in care le vom gati un rand de prune si unul de zahar si dam la frigider pana a doua zi cand le vom pune la fiert impreuna cu o felie de lamaie si sucul de la lamaie. La inceput lasam focul mare pana da in clocot apoi dam la mediu spre mic.

Prunele se pot opari si decoji insa mie imi place gemul asa, iese ca un magiun si nu se mai simte coaja. Daca prunele nu sunt foarte coapte se pot taia in bucati mai mici ca sa se gateasca mai repede. La acest gem nu am adaugat nimic pentru a-i pastra gustul si culoarea frumoasa de pruna.

Am fiert aproximativ o ora dupa care l-am pus in borcanele fierbinti, le-am mai dat putin la cuptor sa prinda o pojghita deasupra, le-am capacit, le-am intors cu gura in jos si le-am pus in patura la cald pana a doua zi. A iesit demential. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem delicios de prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de ardei iute

Postat de ralu_ca

Dulceata de ardei iute

Pentru inceput am spalat ardeii, apoi i-am taiat rondele. Acest lucru l-am efectuat cu 2 perechi de manusi chirurgicale, datorita iutimii. Intr-o oala am pus otetul cu zaharul si apa, lasand sa...

Citeste continuarea

Dulceata de nuci verzi

Postat de TAB1TA

Dulceata de nuci verzi

Se indeparteaza coaja si tot ce e verde pana ajungem la invelisul alb. Pe masura ce se curata, se pune fiecare nuca în castronul cu apa rece, care în primele 3-4 ore se schimba de 3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2015, 17:51
la 06.09.2015, 18:10
la 06.09.2015, 20:57
Ce delicios, ce culoare are
la 06.09.2015, 21:44
Ce culoare minunata are Imi place foarte mult gemul de prune
la 07.09.2015, 06:54
Ce culoare frumoasa!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking