Gheare de urs

Postat de Anamaria7 in Dulciuri
15 Sep 2010 | 8123 vizualizari
Gheare de urs

In cautare de o reteta speciala pentru una dintre numeroasele zile pe munte, am dat peste minunile acestea incredibil de gustoase si cu un aspect inedit :D

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foitaj
  • Pentru umplutura:
  • 2 cani migdale macinate (su sau fara coaja)
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 albus de ou
  • 1 lgt esenta de migdale
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lgt lapte

Mod de preparare

Aluatul se lasa la dezghetat si intre timp se prepara umplutura.

Albusul de ou se bate cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana cand devine lucios, dupa care se pun si esenta si migdalele macinate (daca pare prea lunga compozitia, mai adaugati migdale, ea trebuie sa nu curga deloc cand e gata).

Aluatul se taie in dreptunghiuri de cca 7cm x 5cm. Pe fiecare dreptunghi se aseaza un cilindru cu umplutura (nu puneti foarte multa pentru ca o sa se desfaca aluatul la copt) si se impatura (dupa ce ungem putin marginile cu apa), dar se lasa o margine de cca 1cm neacoperita. Aceasta se taie in 4 locuri pentru a forma "ghearele" ursului :)

Ghearele se ung cu amestecul de galbenus si lapte si se tin in cuptor pana cand se rumenesc, cca 40-45min.

Regret ca nu am poze si de pe parcurs, dar ma grabeam si eram cu bucataria in renovare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gheare de urs" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura Snikers

Postat de panacris

Prajitura Snikers

Ouăle se scot din frigider și se țin la temperatura camerei, vreo 30 de minute. Apoi se separă alubușurile de gălbenușuri. Pentru blat, albușurile se bat spumă cu un praf de sare și...

Citeste continuarea

Tarta rustica cu prune

Postat de vio_dreams

Tarta rustica cu prune

  Desfacem prunele in doua, indepartam samburii si le punem intr-un vas. Adaugam zaharul brun si scortisoara si le calim pana incep sa se inmoaie si isi lasa siropul.  Dam deoparte si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2010, 17:47
Ce faina ideea!
la 15.09.2010, 17:49
Uite cum ma faci tu sa iubesc ursii)
la 15.09.2010, 17:51
ce misto sunt gherutele astea
la 15.09.2010, 17:55
super
la 15.09.2010, 17:56
mersi, Miha, gaby_d si ionix! pe carare pe munte mi-era sa nu-mi fortez norocu' scotandu-le din cutiuta

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking