Ingrediente
- carne:
- 1 pulpa inferioara de curcan,
- cam 300 g vita (taiata cubulete)
- cam 200 g costita afumata. In total in jur de 800 g .
- 2 cartofi medii, taiati cubulete
- 2 cepe medii, taiate
- 1 cutie rosii in bulion
- 300 g porumb congelat
- 1 cutie fasole rosie, spalata de suc
- 1 bucata telina, taiata cuburi
- 2 morcovi taiati cubulete
- cate 1/2 lingurita: cimbru, maghiran, piper,
- 2 linguri otet balsamic
- 1 praf chilli
- sare dupa gust
- 30 g unt
Mod de preparare
Mai intai am fiert carnea de vita, curcan si costita afumata in apa cat sa le cuprinda. Intr-o oala mare am pus untul si am calit putin ceapa, apoi morcovul si telina. Am adaugat putin din zeama de carne si am lasat pana s-au inmuiat. Am dezosat carnea de curcan si am pus-o in oala alaturi de cea de vita. Am adaugat celelalte ingrediente (inafara de otet si rosii) si zeama de carne cat sa fie la nivel, am pus capacul si am fiert la foc mic pana ce cartofii s-au fiert.
Am adugat rosiile taiate mic si sucul de rosii si am mai fiert la foc mic pana ce s-a format sosul.Se spune ca mancarea e gata cand lingura sta dreapta in ea. Uite ca la mine a stat =))) . Pentru culoare am pus si putina ceapa verde.
Gustul mancarii e cam dulce, de la toate legumele, de aceea cand am servit-o am pus deasupra putin otet balsamic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci american (Brunswick stew)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|