Ghiveci de legume

Postat de Julie in Mancaruri de post
30 Iun 2010 | 10322 vizualizari
Ghiveci de legume

Ingrediente

  • 300 g fasole verde
  • un morcov
  • un dovlecel
  • 2 cartofi
  • 4-5 ciuperci
  • o telina mica
  • 2 catei de usturoi
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • 4-5 buchetele de brocoli
  • 200 g amestec mexican de legume  (congelate)
  • 4-5 linguri suc de rosii
  • sare,vegeta,piper
  • cimbru verde
  • patrunjel

Mod de preparare

Spalam fasolea verde,ii rupem coditele si o taiem in bucati mai mici.
Cartofii curatati si spalati ii taiem in cuburi mici.
Punem un vas cu apa si sare la fiert si cand aceasta da in clocot adaugam
fasolea,cartofii si amestecul mexican(mazare, porumb,ardei gras,morcov)
Lasam sa fiarba 10min.

Taiem bastonase: morcovul,telina,ardeiul gras si dovlecelul.
Ceapa o taiem pestisori iar usturoiul  si ciupercile in felii subtiri.
Le calim apoi  in 2-3 linguri ulei timp de 8-10min.
Peste ele vom adauga si legumele fierte mai devreme , impreuna cu o jumatate
de cana din apa in care au fiert. Punem si sucul de rosii,potrivim
gustul cu sare,vegeta si piper.

Intre timp...s-au strans cam multe legume ...asa ca am schimbat vasul...  :)

Lasam sa fiarba inca 8-10 min. sau pana scade putin zeama.

La sfarsit punem si buchetelele de brocoli, pe care le-am fiert inainte
timp de 8 minute in apa cu sare.

Amestecam de fiecare data foarte usor, sa nu faramam, pe cat posibil, legumele.

Servim ghiveciul cald sau rece ,presarat cu frunze de cimbru
verde si patrunjel tocat.

Multa munca pentru acest ghiveci! pentru ca sunt multe legume...dar cu cat punem mai multe, cu atat iese mai gustos!

E perfect pentru o zi de post!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

Postat de katty

Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

Curatam legumele si le spalam. Taiem ceapa fin, morcovul semirondele, ardeiii grasi cubulete mai mari. Punem mai intai ceapa si morcovul la calit in uleiul incins, apoi ardeiul gras. Cand acestea...

Citeste continuarea

Ghiveci de legume, de toamna

Postat de vasimur

Ghiveci de legume, de toamna

Curățăm și spălăm bine legumele. Ceapa o tocăm ceva mai mare, morcovii îi tăiem rondele (sau îi dăm prin răzătoarea mare) iar ardeii, vinetele și roșiile le tăiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2010, 08:33
grozav arata , un adevaratv regal de vitamine
la 30.06.2010, 08:40
Ce bine arata !
la 30.06.2010, 08:44
Mihaela, chiar ca am adunat in farfurie toate vitaminele
la 30.06.2010, 08:44
Ana
la 30.06.2010, 09:31
ce bine arata vreau sa gust

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking