Ghiveci de legume cu carne de iepure

Postat de Pungasa_Rogue in Iepure
18 Aug 2015 | 3940 vizualizari
Ghiveci de legume cu carne de iepure

Mancarea asta este cu ceea ce am gasit pe la tara, prin gradina. O mancare buna, aromata. Si daca am avut si carne proaspata, va dati seama ce nebunie a iesit.

Ingrediente

  • o jumatate de iepure;
  • un dovlecel;
  • 2 castraveti;
  • 2 catei usturoi;
  • 2 ardei grasi;
  • doua cepe;
  • doua fire praz;
  • 100 g varza alba;
  • sare;
  • 3 l apa;
  • doua rosii;
  • 4 linguri bulion;
  • o cracuta de cimbru verde;
  • o cracuta de busuioc verde;
  • 3 cracute de marar verde;
  • 5 boabe piper negru;
  • putin maghiran uscat;
  • putin oregano uscat.

Mod de preparare

Se portioneaza carnea, se spala, se da cu sare si se pune la fiert in 3 l apa. Se ia spuma care se formeaza deasupra si se arunca. Daca apa scade, se mai completeaza.

Dovlecelul se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati mari, la fel si castravetele.

Cateii de usturoi se curata de foi si se spala.

Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie marunt.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca marunt.

Prazul se curata, se spala si se taie fasii mari.

Varza se spala si se toaca.

Dupa ce fierbe carnea pe jumatate se pun toate legumele pregatite. Dupa ce au fiert si acestea, se adauga rosiile spalate, decojite si taiate marunt, bulionul, ierburile aromatice si piperul. Se mai lasa sa dea in cateva clocote, dupa care mancarea este gata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu carne de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de iepure

Postat de simona72

Tocana de iepure

Am transat iepurele in bucati, iar pentru tocana am folosit doar pulpele. Din muschiuleti am facut ceva sofisticat, iar din restul o ciorbita… Am pus toate bucatile de iepure intr-un...

Citeste continuarea

Iepure cu legume la multicooker

Postat de gurita_ta2005

Iepure cu legume la multicooker

Bucatile de iepure se clatesc cu apa rece, se condimenteaza cu vegeta si piper si se pun in vasul de la multicooker. Punem vinul si un pahar de apa, setam functia Boil si lasam sa fiarba cam 30...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2015, 19:37
la 18.08.2015, 19:38
Ce papa bun si frumos prezentat!
la 18.08.2015, 19:39
Multumesc!
la 18.08.2015, 19:51
Ce-mi place prezentarea! Arata delicios!
la 18.08.2015, 20:00
Ce bunatate

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking