Ingrediente
- ceapă roșie 2 bucăți,
- ardei verde 1 bucată,
- morcov 1 bucată,
- dovlecel 1 bucată,
- vânătă 1 bucată,
- roșie 1 bucată,
- mărar proaspăt cca 1/2 legătură,
- ciuperci champignon cca. 300 g,
- ulei de măsline 2-3 linguri,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
Mod de preparare
Legumele se curăță, se spală și se toacă mărunt. Vânăta se spală, se taie felii, se asezonează de sare și se lasă la odihnă cca. 15 minute. Ceapa, morcovul și ardeiul tocat mărunt se pun la călit în vasul Zepter din dotare, cu puțin ulei de măsline, cca. 3-4 minute cu capacul pus. Vasul se dă deoparte, apoi se ridică capacul, se adaugă dovlecelul curățat și feliat, ciupercile mărunțite, rondelele de vinete, stoarse de sucul amărui, roșiile mărunțite, mărarul tocat, amestecându-se ușor pentr a se îmbina gusturile. Marele avantal al gătitului în vasul Zepter, este că nu trebuie adăgau niciun strop de apă! Se pune capacul, se așează din nou la foc mediu, cca. 10 minute până ce termocontrolul de pe capac, ajunge la zona verde, în funcție de ce cantitate avem în oală.
Apoi se oprește focul, se dă vasul deoparte și se lasă cca. 30 de minute, acoperit.
Pot să afirm că fiecare legumă are gustul ei aparte, fără să-și împrumute gustul ;) plus vitaminele nu s-au evaporat, prin fierbere!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume la Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|