Ingrediente
- 70 gr de carnat chorizo
- 8 rosii
- 2 vinete frumoase
- 1 ceapa
- 2 ardei: rosu si verde
- 2 dovlecei
- 1 catel de usturoi
- ierburi aromate de Provence
- 50 ml de ulei (de masline de preferinta)
- sare marina
- piper, boia de arde
Mod de preparare
Spalati legumele.
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi.
Taiati carnatul rondele.
Dati rosiile pe razatoarea cea mare.
Incalziti uleiul intr-o oala adanca.
Sotati ceapa tocata cu usturoiul, carnatul si boia de ardei.
Adaugati vinetele intai, puneti sare si reveniti 5 minute.
Puneti apoi dovleceii, sare si sotati totul 5 minute.
Adaugati ierburile aromate, rosiile si ardeii.
Lasati sa fiarba la foc potrivit 30 de minute. Amestecati.
Verificati de sare si piper.
Ratatouille se poate servi calda sau rece sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.
Se poate consuma si rece pe o felie de paine completa.
Puteti congela o parte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|