Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
1 Oct 2020 | 2810 vizualizari
Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo

Un ghiveci rapid in care am pus carnat chorizo. 
Il puteti servi simplu sau cu orez.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/ghiveci-de-legume-ratatouille-cu-carnat.html

Ingrediente

  • 70 gr de carnat chorizo
  • 8 rosii
  • 2 vinete frumoase
  • 1 ceapa
  • 2 ardei: rosu si verde
  • 2 dovlecei
  • 1 catel de usturoi
  • ierburi aromate de Provence
  • 50 ml de ulei (de masline de preferinta)
  • sare marina
  • piper, boia de arde

Mod de preparare

Spalati legumele.

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi.

Taiati carnatul rondele.
Dati rosiile pe razatoarea cea mare.

Incalziti uleiul intr-o oala adanca.
Sotati ceapa tocata cu usturoiul, carnatul si boia de ardei.

Adaugati vinetele intai, puneti sare si reveniti 5 minute.
Puneti apoi dovleceii, sare si sotati totul 5 minute.

Adaugati ierburile aromate, rosiile si ardeii.
Lasati sa fiarba la foc potrivit 30 de minute. Amestecati.
Verificati de sare si piper.
Ratatouille se poate servi calda sau rece sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.

Se poate consuma si rece pe o felie de paine completa.
Puteti congela o parte.


Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Perisoare de branza cu sos de rosii

Postat de simona72

Perisoare de branza cu sos de rosii

Pentru perisoare : branza dulce se zdrobeste cu furculita, se adauga branza de oaie data pe razatoarea cu ochiuri mari, ouale, un praf de sare si piper, pasta de busuioc si se amesteca. Se adauga...

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei

Postat de andaoana

Tarta cu dovlecei

Incepem prin a spala, curate si razui dovlecei . Ii amestecam cu putina sare si ii lasam sa lase apa . Razuim branza , taiem carnatul si batem cu o furculita ouale doar atat cat sa se amestece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2020, 20:27
Ce culori frumoase...
la 01.10.2020, 21:04
la 01.10.2020, 21:36
la 01.10.2020, 22:18
excelent
la 02.10.2020, 09:02
Bun!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking