Ingrediente
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 5 cepe mici
- 3 morcovi
- 1 radacina pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 1 talina mica
- 2 ardei
- 2 gogosari
- 5 cartofi
- 150g fasole galbena
- 150g fasole verde
- 150g mazare
- 400g rosii taiate in bulion
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 100ml ulei
- boia afumata
- piper
- sare
Mod de preparare
Vanata se spala si se taie patrate fara a o curata.
Dovlecelul se curata si se taie patrate.
Cartofii se curata si se taie patrate.
Fasolea se curata de codite, se rupe bucati si se spala.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul se curata si se taie bucati potrivite.
Ardeii si gogosarii se curata si se taie patrate.
Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste cateva minute ceapa, morcovii si albitura.
Se adauga putina apa si se lasa la fiert 10 minute.(Este preventiv pentru cazul cand morcovii sunt tari si se fierb greu).
Se adauga ardeii taiati si se presara vegeta si piper.
Se adauge fasolea verde si mazarea congelata si se mai fierbe 10 minute.
Se adauga vinetele, dovleceii si cartofii si se mai fierbe 25-30 minute.
Se adauga rosiile taiate in bulion si se mai fierbe 10 minute.
La final se adauga verdeata tocata, se potriveste de sare si se introduce in cuptor 10-15 minute sa prinda o culoare frumoasa.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|