Gingerbread/Turtă dulce Canada

Postat de Ade200 in Dulciuri
29 Dec 2012 | 6750 vizualizari
Gingerbread/Turtă dulce Canada

Este o reţetă specifică de Crăciun, renumită în Statele Unite şi Canada..

Ingrediente

  • 4 1/2 căni de făină
  •  1 lingură de scorţişoară
  •  2 linguriţe de ghimbir pudră
  •  1/2 linguriţă de cuişoare pudră
  •  1linguriţă de bicarbonat de sodiu
  •  1/2 cană de unt moale
  •  1/2 cană de zahăr brun
  •  2 ouă mari
  •  3/4 cană de miere

Glazură albă:

  • 200-300 g de zahăr pudră cernut să nu fie cocoloaşe
  • 1 albuş
  • 1 lingură de suc de lămâie

Mod de preparare

Cerne făina, scorţişoara, cuişoarele, ghimbirul şi bicarbonatul într-un castron. Amestecă untul cu zahărul până se omogenizează/dizolvă. Adaugă ouăle pe rând, apoi mierea. Adaugă cu grijă făina, câte puţin, şi amestecă până se încorporează bine. Aluatul va fi tare.Împarte-l în două, fă două sfere şi acoperă-le cu folie.Pune-le în frigider pentru cel putin două ore sau până a doua zi..Preîncălzeşte cuptorul la foc mediu.

Întinde aluatul şi taie cu formele dorite.Coace până devine auriu. Lasă să se răcească, apoi ornează-le.Mixează albuşul cu zahărul şi cu sucul de lămâie în bolul mixerului, sau cu un mixer de mână, cu accesoriile tip tel din sârmă.
Adaugă zaharul treptat, reglează  la viteza medie până se încorporează complet. Textura glazurii trebuie să fie suficient de solidă încât să nu curgă peste marginile turtei dulci .
Decorează turta dulce imediat folosind o pungă de plastic tăiată la un colţ.
Lăsă până se întăreşte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gingerbread/Turtă dulce Canada" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Melcisori cu nuca si piersici

Postat de timea

Melcisori cu nuca si piersici

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.  Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut...

Citeste continuarea

Bounty

Postat de comanligia

Bounty

Intr-o cratita se pune frisca lichida, zaharul si untul, se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul vanilat si nuca de cocos. Se lasa la racit. Se pune pe un planseta de lucru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2012, 20:16
faina
la 29.12.2012, 20:20
arata super frumoase turtele acestea dulci.....sunt o frumusete!
la 29.12.2012, 20:36
Ce frumoasa
la 29.12.2012, 20:54
foarte bune.....
la 29.12.2012, 21:08

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking