Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella

Postat de mihaelar63 in Paste
25 Noi 2015 | 4879 vizualizari
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella

 Girasoli sunt paste rotunde umplute . Mi-a placut foarte mult culoarea aluatului cu radicchio . Cica erau umplute cu speck- adica prosciuto . Pe umplutura nu ma bazez eu prea mult asa ca am luat o gustoasa ceafa afumata . Pe la noi prin Ardeal , ceafa de porc afumata se numeste si pecie [ denumire ce vine din ungurescul pecsenye ]. Printre ingrediente se mai gaseste si prazul . Deci sa zic ca am pregatit local cu ingrediente specifice diverselor tari si regiuni Ce mai ,,fusion'' adevarat :))))  

Ingrediente

  • 250 gr girasoli cu radicchio si speck
  • 250 gr mozzarella bilute
  • 250 gr ridichi
  • 300 gr ceafa afumata porc [ pecie]
  • 4 linguri ulei cu oregano
  • 1 praz mic
  • 1 gogosar rosu
  • sare
  • chilly fulgi

Mod de preparare

  1. Se spala prazul,gogosarull si ridichile .
  2. Puneti la fiert o oala cu  2 l apa sarata.
  3. Cand apa clocoteste reduceti focul si puneti la fiert pastele respectand timpul de fierbere . Scurgeti pastele cu ajutorul unei site .
  4. Se feliaza ceafa afumata . Se prajeste intr-o tigaie in uleiul de cu gust de oregano pana devine crocanta .
  5. Feliati  julien [ fideluta ]gogosarul si rondele parte albicioasa a prazului . Adugati-le in tigaie si le tineti 2-3 minute pana incep sa se inmoaie .
  6. Se amesteca girasoli cu ingrdientele din tigaie .
  7. Gustati de sare si sarati daca este nevoie .
  8. Aranjati frumos in farfurii adugand mozzarella si ridichile.
  9. Asezonati cu fulgi de chilly si frunze verzi de praz .
  10.     Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tigaie cu spatzle si carnaciori

Postat de mihaelar63

Tigaie cu spatzle si carnaciori

Am fiert rapid carnaciorii - folosind apa clocotita din fierbator . Am taiat carnaciorii felii ,pe diagonala . Am feliat usturoiul verde. Am spalat rosiile si le-am...

Citeste continuarea

Linguini negre cu brocoli si creveti

Postat de cristeena20

Linguini negre cu brocoli si creveti

 Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Aceste paste sunt facute cu cerneala  neagra de sepie si au au o textura aparte. De obicei aceste paste se gatesc cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2015, 16:20
bun bun
la 25.11.2015, 16:25
la 25.11.2015, 16:27
Un fel de salata calda si rapida care tare mult m-ar incanta sa o gust!
la 25.11.2015, 16:31
Cam asa ceva Ela . Gustul a fost foarte bun
la 25.11.2015, 16:33
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking